Lotto lähtee Ylen kanavalta

kirjoittanut

kategoriassa

Yle-logoValtion rahanpeliyhtiö Veikkauksen Lotto-arvonta päättyy Ylen kanavilla. Viestintävirasto antoi tiistaina päätöksen, joka velvoittaa Yleisradion lopettamaan Loton sekä muiden Veikkauksen arvontaohjelmien lähettämisen. Lähetysten on päätyttävä syyskuun loppuun mennessä. Loton ohella Ylen kanavilta katoavat Viking Lotto ja Euro Jackpot. Lotto-arvonta saattaa siirtyä MTV:n tai Nelosen kanaville, sillä molemmat kaupalliset tv-yhtiöt ovat kiinnostuneita esittämään arvonnan ohjelmistossaan.

Viestintävirasto katsoo, että Yleisradio on rikkonut Yle-lakia, koska Yleisradio on tuottanut arvontaohjelmia Veikkauksen rahoilla ja lähettänyt niitä kanavillaan. Yle-laki kieltää yksiselitteisesti sponsoroitujen ohjelmien lähettämisen Yleisradion kanavilla. Veikkaus on maksanut Ylelle noin 700 arvontaohjelman tuottamisesta vuodessa. Yhteistyötä on jatkettu 42 vuoden ajan. Ylen rahoitus muuttui veroperusteiseksi vuodenvaihteessa.

Yle kertoo olevansa yllättynyt päätöksestä, mutta aikoo kuitenkin sopeutua tilanteeseen ja noudattaa Viestintäviraston päätöstä.

MTV Media on ilmaissut kiinnostuksensa mahdollisuudesta saada Lotto-arvonta omalle kanavalleen, kertoi MTV Oy:n toimitusjohtaja Heikki Rotko. MTV on ollut aiemminkin kiinnostunut Lotto-arvonnasta.

Rotkon mukaan kiinnostus ei rajoitu pelkästään MTV3-televisiokanavaan, vaan koko MTV Media -konserni on kiinnostunut Lotto-arvonnasta. MTV Media kertoo, että toistaiseksi Veikkaus ei ole ollut yhtiöön yhteydessä, eikä osapuolten välillä ole aloitettu neuvotteluita asian tiimoilta.

– Kaupallisen tv:n näkökulmasta päätös saattaa avata kiinnostavia mahdollisuuksia yhteistyöhön Veikkauksen kanssa, sanoi puolestaan Nelonen Median televisiotoiminnan johtaja Kristiina Werner-Autio Ylen haastattelussa.

Mediamonitori – Yle, Kaleva