Radio Helsinki osaksi Nelonen Mediaa

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Helsinki -logoRadio Helsinki siirtyy osaksi Nelonen Media -konsernia. Siirto on tarkoitus toteuttaa marraskuun alkupuolella. Kyseessä on liiketoimintasiirto, jolloin Radio Helsingin henkilöstö siirtyy automaattisesti Nelonen Median palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Toimiluvan siirto nykyiseltä omistajalta Sanoma News Oy:ltä Neloselle vaatii vielä hyväksynnän valtioneuvostolta. Helsingin Sanomat jatkaa Radio Helsingin pyöritystä normaaliin tapaan lokakuun loppuun.

– Radio Helsinki hyötyy Nelonen Meidan radiotoiminnan osana konsernin kaupallisesta ja toimituksellisesta osaamisesta. Kohderyhmäkanavan etuna on kuulua useamman radioaseman muodostamaan kokonaisuuteen. Televisio- ja radiotoiminnan yhteismyynti on selkeä etu mediamyynnin näkökulmasta. Toiminnan kaupallisia edellytyksiä parantavat lisäksi tekniset sekä ohjelmatuotannolliset synergiat, kertoo Nelonen Median radiotoiminnan johtaja Kari Laakso.

Sanoman radioasemat siirretään syksyn aikana Sanomataloon Nelonen Median muuttaessa Töölönlahdelle. Radioiden uudet toimitilat tulevat sijaitsemaan Sanomatalon katuosassa. Lähetyksiä uusista toimitiloista aletaan tuottamaan marraskuun alussa.

Paikallisradioiden konseptia aletaan kehittää ja uuden konseptin suunnittelutyö käynnistetään toukokuun alussa.

– Media-asiakkaat haluavat tehokkaita ja kattavia kokonaisratkaisuita. Yhdistelemällä kanaviamme valtakunnallisella ja paikallisella tasolla pystymme tarjoamaan yksittäistä radioasemaa huomattavasti kiinnostavamman mediatarjonnan, sanoo Helsingin Sanomien liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta.

Nelonen Media tavoittaa radioasemillaan tällä hetkellä lähes kaksi miljoonaa kuuntelijaa viikottain. Konsernin omistuksessa ovat Radio Aalto, Radio Rock, Radio Suomipop, Groove FM sekä Metro FM.

Radio Helsinki kuuluu pääkaupunkiseudulla taajuudella 88,6 MHz ja Keski-Uudellamaalla taajuudella 89,4 MHz sekä netissä.

Mediamonitori – HS