Krista Kiuru: Paikallisradioille luotava mahdollisuuksia

kirjoittanut

kategoriassa

Liikenne- ja viestintäministeriö  -logoPaikallisen ohjelmatoiminnan säilyminen ja elpyminen sekä radiotoimilupien nykyaikaistaminen ovat asunto- ja viestintäministeri Krista Kiurun mukaan keskeisiä teemoja eduskunnan hyväksymässä sähköisen median viestintäpoliittisessa ohjelmassa. Ohjelmassa halutaan taata radiotoiminnan laatu ja monipuolisuus sekä kotimaisen ohjelmatuotannon korkea taso. Kiuru esitti näkemyksiään RadioMedian järjestämässä Radiogaalassa keskiviikkona Helsingissä.

Pitkään kaivatut säädökset yhteisöradioille ja kysymykset lyhytaikaisen radiotoiminnan taajuuksista sisältyvät viranomaisten ja radiotoimijoiden laatimaan toimintasuunnitelmaan. Lisäksi pohdinnassa on, miten riippumatonta sisältötuotantoa voitaisiin kehittää.

– Radiotoimialan edellytyksiä panostaa sisällön kehittämiseen voidaan parantaa ajanmukaistamalla toimilupajärjestelmää. Tähän liittyvät esimerkiksi kysymykset toimilupakausien pituudesta sekä toimilupaehtojen sisällöstä, Kiuru tiivisti.

Liikenne- ja viestintäministeriö on parhaillaan laatimassa Viestintäviraston kanssa koordinointia uusista valtakunnallisista ja alueellisista sekä paikallisista radiotaajuuksista. Nämä ovat tulossa haettaviksi kevään aikana.

Mediamonitori – LVM