Radio Novalle lisää tehoa ja lähettimiä

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Nova -logoRadio Novan kuuluvuus on voimistunut Kokkolan seudulla. Verkko-operaattori Digita on siirtänyt Radio Novan lähettimen Kokkolan vesitornista Patamäen radioasemalle. Antennikorkeuden lisäämisen ohella Novan lähetystehoa on korotettu 200 wattiin. Nova soi Kokkolan ympäristössä taajuudella 103,4 MHz sekä Kruunupyyn radioaseman kautta taajuudella 98,8 MHz. Novalle tulee myös kaksi uutta lähetintä Kanta- ja Päijät-Hämeeseen.

Digita käynnistää Radio Novan lähetykset Jokioisten radioasemalta keskiviikkona 13. helmikuuta taajuudella 94,6 MHz. Padasjoella Nova alkaa kuulua torstaina taajuudella 87,8 MHz.

Mediamonitori – Digita


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Radio Novalle lisää tehoa ja lähettimiä”

  1. Katsoinpa huvikseni Digitan karttapalvelua (jonka sain muuten toimimaan ainoastaan Chromella). Sen mukaan Nova kuuluu jo nykyään hyvin Padasjoella esim. Sysmän lähettimen kautta – alue on hyvin peittoalueen sisäpuolella.

    Tämän lisäksi kartalla näkyy kuuluvuusalueiden reunojen sykkyrää monikertaisesti Padasjoelta niin länteen, itään, pohjoiseen kuin eteläänkin, eli päällekkäisyyttäkin on vaikka jakaa muille kanaville. Yksi uusi päällekkäisyys lisää, se tietää tietenkin samalla lisää myös radiohäiriöitä jo ennestäänkin ahtaalle FM-alueelle.

    Ei voi ymmärtää tämän Padasjoen lähettimen käyttötarkoitusta, kas kun tämä taajuus on samalla pois muilta taajuuksien käyttäjiltä: muilta asemilta sekä radion kuuntelijoilta. Erityisesti kaukaisten FM-asemien kuuntelijoille 87,8 Nova Padasjoki tuottaa harmaita hiuksia kun vastaanotettavissa oleva asemavalikoima supistuu. R.I.P. goood old 87,8 FM – taajuudelta ei elävää sisältöä jatkossa enää kuule.