Yle uudistaa uutislähetyksen ilmeen

kirjoittanut

kategoriassa

Yle-logoYleisradio uudistaa uutis- ja urheilulähetyksien ilmeet. Uudistus toteutetaan radiossa, televisiossa sekä verkossa. Jatkossa alueellisia uutisia on tarkoitus lähettää TV1:ssä myös kello 18.22. Yle tehostaa eri puolilla Suomea tuotettujen alueellisten uutisten tv-lähetysten näkyvyyttä sekä sijoittelua. Alkuillan suomenkieliset uutiset kokevat rakenneuudistuksen.

Uudistuksen on tarkoitus korostaa alueiden merkitystä.

– Uudistus vahvistaa toteutuessaan alueellisuuden tärkeyttä, jota Yle on nostanut puheiden tasolla kovasti esille. Nyt puheet ovat tarkoitus toteuttaa käytännössä. Hienointa on uusi ykkösellä tuotettava lähetys ja sen tuomat mahdolliset lisäkatsojat, kommentoi Yle Turun päällikkö Antti Korhonen.

Yle TV2:n kello 19:n lähetyksessä alueelliset uutiset ovat jatkossa ensimmäisenä. Alueellisten uutisten jälkeen ovat luvassa valtakunnalliset uutiset, urheilu, sää sekä Yle Uutiset Suora linja.

– Uuden ilmeen mukainen radiotunnus kuullaan ensikertaa 11. helmikuuta kello 12 Ylen kanavilla. Television puolella uusi ilme on ensikertaa kello 16.55 Yle TV1 -kanavalla, kertoo uutis- ja urheilubrändihankkeiden vetäjä, kehityspäällikkö Pia Hagström.

Ylen tarkoitus on helpottaa uutistensa löytämistä ja tunnistamista uudistuksen myötä.

– Televisiossa ilmeitä on uudistettu edellisen kerran vuonna 2007. Moni osa-alue on kuitenkin vanhentunut viiden vuoden aikana, joten oli aika uudistua, kertoo päätoimittaja Atte Jääskeläinen.

Television puolella uudistuvat kaikki elemenitit lähetystunnuksista lavastukseen ja studiotoimintaan. Verkossa uudistus näkyy esimerkiksi graafisessa ilmeessä.

Ilmeuudistus koskee kaikkia Ylen tuottamia uutisia seitsemällä eri kielellä.

Mediamonitori – US, Yle


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Yle uudistaa uutislähetyksen ilmeen”

  1. Tapani Vieri avatar
    Tapani Vieri

    Eikä varmaan tule teräväpiirtona, veikkaisin…