Kutonen hakee lupamuutosta

kirjoittanut

kategoriassa

Kutonen-logoKutonen hakee valtioneuvostolta ja oikeudelta lupaa säilyttää ohjelmistonsa nykyisenä. Viestintävirasto on todennut, että kanava ei saa näyttää elokuvia ja ulkomaalaisia tv-sarjoja. Viestintävirasto perustelee kantaansa vedoten kanavan toimilupaan, jonka mukaan kanavan tulisi esittää vain musiikkivideoita. Viestintävirasto antoi marraskuussa määräyksen, jossa Kutonen velvoitettiin muokkaamaan ohjelmisto toimiluvan mukaiseksi. Takarajaksi asetettiin tammikuun 15. päivä.

Toimiluvan mukainen ohjelmasisältö koostuisi musiikkivideoista, musiikkipainotteisista ohjelmista sekä toimitetuista kotimaisista ohjelmista.

– Toimilupapäätös on ehdoton. Toimiluvassa on tarkoin määritelty, millaista ohjelmistoa tulee lähettää., kertoo Viestintäviraston lakimies Anu Kettunen Turun Sanomille.

Merkittävä osa Kutosen ohjelmistosta koostuu ulkomaalaisista televisiosarjoista ja elokuvista. Kanava aikoo hakea muutosta toimiluvan ehtoihin valtioneuvostolta. Kutonen on hakenut Viestintäviraston määräykselle toimeenpanokieltoa Helsingin hallinto-oikeudelta.

Kutonen ei ole ensimmäinen tv-kanava, joka keplottelee toimilupaehtojen rajamailla. Vuonna 2010 vastaavat päätökset saivat sekä URHOtv, että MTV Oy.

Mediamonitori – TS


Kommentit

4 vastausta artikkeliin “Kutonen hakee lupamuutosta”

 1. Ottamatta mitenkään kantaa kanavan tämänhetkiseen ohjelmasisältöön, kysymys on mielestäni pitkälti siitä, saavatko mediayhtiöt toimia televisionkin puolella miten haluavat – tomilupien vastaisesti.

  Kutosen taustalla oleva SBS on tulkinnut radiokanaviensakin toimilupia ja esimerkiksi vaatimuksia paikallisesta sisällöstä varsin mielivaltaisesti.

  The Voice TV sai uuden toimiluvan musiikkipitoiselle ohjelmistolleen vasta pari vuotta sitten sen jälkeen, kun SBS muutti alkuperäisen The Voicen pikkuhiljaa viihde- ja sarjakanava TV5:ksi. Nyt sama toistuisi uudelleen.

 2. Ja alunperinhän TV5 muutettiin Voiceksi vuonna 2004. En tiedä haettiinko silloinkaan mitään lupamuutoksia, vaikka Vitosen konsepti ei todellakaan ollut mikään musiikkikanava.

 3. Miten tässä lupaasiassa on nyt käynyt?

 4. Tero Toivonen avatar
  Tero Toivonen

  [quote name=”MIPJ”]Miten tässä lupaasiassa on nyt käynyt?[/quote]

  SBS TV Oy jätti liikenne- ja viestintäministeriölle hakemuksen toimiluvan muuttamisesta. LVM pyytää nyt lausuntoja lupamuutoksesta. Lausuntopyyntö koskee alan tv-toimijoita, Kilpailu- ja kuluttajavirastoa, Viestintävirastoa ja jakeluyhtiöitä. Lausunnot on jätettävä ministeriöön 31.1.2013 mennessä.

  [url]http://www.lvm.fi/web/fi/lausuntopyynnot?p_p_id=lvmmahtiportlet_WAR_lvmmahtiportlet&p_p_lifecycle=0&p_p_state=exclusive&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_lvmmahtiportlet_WAR_lvmmahtiportlet_action=getdoc&_lvmmahtiportlet_WAR_lvmmahtiportlet_did=89260[/url]