Radio Sandels ei jatka tammikuussa

kirjoittanut

kategoriassa

Iisalmessa tilapäisellä ohjelmistoluvalla lähettänyt Radio Sandels ei jatka lähetyksiä vielä tammikuussa, kirjoittaa Savon Sanomat nettisivuillaan. Radio Sandels käynnistää lähetykset uudelleen aikaisintaan toukokuussa. Asema aikoo keskittyä yhteistyökumppanien hankkimiseen ja radion taustojen vahvistamiseen. Tavoitteena on saavuttaa pitkäaikainen toimilupa myöhemmin ensi vuonna.

Radio Sandels eli Suomen Lähiradiot Oy ehti lähettää ohjelmaa syksyllä noin kolmisen kuukautta. Asema lopetti lähetykset marraskuun lopulla tilapäisen radioluvan päätyttyä. Alun perin Radio Sandelsin oli tarkoitus pitää lakisääteinen kuukauden lähetystauko ennen uuden kolmen kuukauden luvan voimaantuloa tammikuun alussa. Nyt taukoa on tulossa puolisen vuotta.

– Mikäli Radio Sandels aloittaisi toimintansa vuoden 2013 alusta lyhytaikaisella luvalla, olisi se joutunut kolmen kuukauden toiminnan jälkeen pitämään lakimääräisen kolmen kuukauden tauon. Emme halua enää uusia katkoksia lähetyksiin, kertoo aseman perustajiin kuuluva Reijo Glad Savon Sanomille.

Viestintäviraston mukaan Radio Sandels voi saada pysyvän toimiluvan aikaisintaan heinäkuussa 2013. Nykyisten asetusten mukaan sama toimija voi harjoittaa ohjelmistoluvalla tilapäistä radiotoimintaa enintään kolme kuukautta kerrallaan. Kahden ensimmäisen lupajakson välissä tulee olla vähintään kuukauden pituinen lähetystauko. Toisen ja kolmannen lupakauden välissä taukoa on pidettävä kolme kuukautta.

– Emme olisi voineet harjoittaa toimintaa kolmen kuukauden jaksoissa eri toiminimillä. Tämän Viestintävirasto tyrmäsi ehdottomasti, Glad selventää Mediamonitorille.

50 watin teknisillä radioluvilla Radio Sandels olisi pystytty pitämään äänessä ilman taukoja, sillä tällaisten lyhytaikaisten lupien ketjuttamista ei ole laissa kielletty.

– Se olisi ollut väärin kuuntelijoita kohtaan, sillä olisimme kuuluneet pienemmällä teholla vain Iisalmen keskustassa. Me olemme Ylä-Savon paikallisradio, Glad painottaa.

Radio Sandels on kerännyt pitkäaikaisen luvan taakse nimiadressia. Aseman edustajat ovat käyneet myös liikenne- ja viestintäministeriössä esittelemässä radiohankettaan. Toiveet pysyvän radion perustamisesta ovatkin korkealla.

– Tämä on piinallista ennen kaikkea kuuntelijoille, jotka joutuvat tulemaan toistaiseksi toimeen ilman Radio Sandelsia, suosikkiradion puuhamies Glad kertoo.

Mediamonitori – Savon Sanomat