TS-Yhtymä lakkauttaa paikalliskanavan

kirjoittanut

kategoriassa

TS-Yhtymän paikallistelevision TSTV:n taru tulee päätepisteeseensä vuoden loppuun mennessä. Kaapeliverkossa eri puolilla Lounais-Suomea näkyvän kanavan toiminta ajetaan alas säästösyistä. TS-Yhtymä ja sen tytäryhtiö Turun Tietokuva Oy vähentävät työntekijöitä syyskuussa alkaneiden yt-neuvottelujen seurauksena. Lähtöpassit saa enintään 60 työntekijää. Irtisanottavista noin 20 on toimituksen puolelta. Yhteistoimintaneuvottelujen alkaessa vähennystarpeeksi arvioitiin enintään 80 työntekijää.

Yhtiö kertoo jatkavansa yhä yhteistyötä MTV3:n kanssa pienemmän organisaation voimin, kertoo päätoimittaja Kari Vainio. Turun Sanomien videokuvatuotanto keskitetään tulevaisuudessa Turun Sanomien verkkosivuille.

Turun Sanomissa käytiin viidennet yt-neuvottelut viimeisen kuluneen kolmen vuoden sisään. Toimituksessa on irtisanomisien jälkeen jäljellä noin sata työntekijää. Irtisanomisien ohella Turun Sanomat vähentää vapaaehtoisien järjestelyiden avulla, esimerkiksi eläkkeillä ja lomautuksilla.

Paikalliskanava TSTV tunnettiin aiemmin nimellä Turku TV. Sen lähetykset maanpäällisessä tv-verkossa päättyivät viime vuonna.

Mediamonitori – Yle Turku, Turun Sanomat