Neljän PlusTV:n kanavan näkyvyys kaventuu

kirjoittanut

kategoriassa

Maksullisia tv-palveluja tuottava PlusTV ottaa 1. lokakuuta 2012 alkaen käyttöön toimilupaehtojen mukaiset peittoalueet Eurosport-, Discovery Channel-, Music Television- ja Nickelodeon-kanaville. Kyseisillä kanavilla peittoalueen kasvattaminen on osoittautunut maksu-tv-liiketoiminnan kannalta hyödyttömäksi. Kyseisten kanavien jakelu lopetetaan Haapaveden, Mikkelin, Vuokatin, Kerimäen, Kruunupyyn, Pyhävuoren, Tervolan, Fiskarsin, Rovaniemen sekä Vaasan lähetysasemilla.

Kaikille antenniverkossa toimiville tv-kanaville on kirjattu liikenne- ja viestintäministeriöstä ohjelmistotoimiluvan ehtona vaatimus kanavan minimipeitosta. PlusTV kertoo tiedotteessaan, että yhtiön toiminta-ajatus on alusta alkaen ollut tarjota helppo, kohtuullisen hintainen sekä mahdollisimman laaja kanavavalikoima antennikoteihin.

PlusTV:n tavoitteena on palvella mahdollisimman montaa suomalaiskotia, joten yhtiö on oma-aloitteisesti laajentanut peittoaluetta mainittujen kanavien osalta yli 95 prosenttiin koko Suomen väestöstä. PlusTV ei ole kuitenkaan saanut maksulliselle tv-palvelulleen odotuksiensa mukaisia tilaajamääriä.

PlusTV:n pyrkimyksenä on löytää paras mahdollinen ratkaisu kanavapakettivalikoimastaan jokaiselle peittoalueen muutoksen piiriin kuuluvalle asiakkaalleen. Yhtiö lähettää jokaiselle muutoksen piirissä olevalle asiakkaalleen henkilökohtaisen kirjeen kertoakseen asiakkaille tarjolla olevista vaihtoehdoista.

PlusTV on luonut kotisivuilleen palvelun, jonka avulla kanavien päivitetyt näkyvyysalueet voi tarkistaa oman postinumeronsa avulla. Palvelu avattiin toimintaan 3. syyskuuta.

Mediamonitori – PlusTV