Radiot saavat jälleen lisätaajuuksia

kirjoittanut

kategoriassa

LVM-logoLiikenne- ja viestintäministeriö myöntää käyttöön kahdeksan uutta taajuutta taajuuksien käyttösuunnitelman muutoksen myötä. Uusia taajuuksia myönnettiin Kokemäelle, Pertunmaalle, Jyväskylään, Sieviin, Mikkeliin sekä Kemiin. Lähes jokainen lausuntokierroksella taajuuksista kiinnostunut toimija saa käyttöönsä vähintään yhden lisätaajuuden.

Radio Kajauksen kuuluvuusalue laajentuu Pelkosenniemen taajuusmuutoksen myötä. Vanha taajuus 101,6 MHz muuttuu. Uusi taajuus on 103,5 MHz. Radio Novan kuuluvuus paranee kolmella paikkakunnalla, joilla aseman kuuluvuus heikkeni alkuvuoden taajuusmuutoksien takia. Novan kuuluvuus paranee Pertunmaalla, Porissa sekä Kokemäellä. Radio Deille myönnettiin lisäkuuluvuutta Kemistä.

Mikkeliin varatusta 104,2 MHz taajuudesta muodostetaan taajuuskokonaisuus. Sen toimilupa on määrä julistaa haettavaksi kesän aikana. Porilainen Mediatakojat Oy ilmaisi lausuntokierroksella kiinnostuksensa Mikkelin taajuudesta.

Mediamonitori – LVM


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Radiot saavat jälleen lisätaajuuksia”

  1. Millä perusteilla nämä päätökset tehtiin, onko sellaista dokumenttia olemassa?

    NRJ haki Nostalgialle Pertunmaan ja Kokemäen taajuuksia. Miksi shit meni merkittävänä valtakunnallisena kuitenkin edelle?

    Aiemmin nipussa 8 ollut Mikkeli 107,5 MHz ilmeisesti vielä ”hyllyllä”. Häiriötilanteen (Tiirismaa 107,4 MHz) puolesta järjellisempi lukema tuon (105,5 MHz) tilalle, jota kylläkään harvemmin näissä päätöksissa on.

    ”Rokottiko” LVM nyt Sanomaa olematta myöntämättä yhtäkään heidän kanavalleen (Aalto, Rock) hakemaa uutta taajuutta merkittävän Metroradion kaupan hyväksymisen vuoksi?