Iskelmä Sastamalalla lähetinsiirto

kirjoittanut

kategoriassa

Iskelmä Sastamala -logoIskelmä Sastamala on aloittamassa lähetyksiä Hämeenkyröstä. Viestintävirasto on myöntänyt asemalle tilapäisen ohjelmistoluvan, joka mahdollistaa Ylöjärven lähettimen siirtämisen Hämeenkyröön. Käyttöön tulee sama taajuus kuin Ylöjärvellä eli 107,4 MHz. Lähetysteho pysyy entisellään eli yhdessä kilowatissa. 2. toukokuuta voimaan tullut radiolupa jatkuu elokuun alkuun. Sen jälkeen lähetysten pitäisi jatkua pitkäaikaisella luvalla.

Iskelmä Sastamala kuuluu  Sastamalan ympäristössä taajuudella 101,2 MHz, Pohjois-Satakunnassa Kankaanpään lähettimen taajuudella 105,3 MHz ja Sata-Hämeen alueella taajuudella 107,4 MHz. Vuoden alusta Ylöjärven lähetin välitti tilapäisesti Iskelmä Tampereen lähetystä

Iskelmä Sastamalan kesäohjelmistoon tulevat uusina selostukset Kankaanpään Mailan pesäpallo-otteluista. Selostukset KaMan vieraspeleistä kuuluvat Iskelmä Sastamalan Kankaanpään ja Hämeenkyrön taajuudella. Satamalan taajuus puolestaan tarjoaa jumalanpalveluksen joka sunnuntai. Samaan aikaan Kankaanpää ja Hämeenkyrö lähettävät eri ohjelmaa.

Mediamonitori


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Iskelmä Sastamalalla lähetinsiirto”

 1. Melkosta puljaamista laillisuuden rajamailla…?

  Ensimmäinen kerta, jossa Ficora siirtää toimijan hakeman ja saaman taajuuskokonaisuuden yhden radioluvan tilapäisesti muualle, koska se SAATTAA saada LVM:n hyväksymän toimilupasiirron sinne myöhemmin.

  Tällaista ei ole aiemmin nähty, pl. Ramonan Joulurauma.

  Lähetyspaikan eksaktit koordinaatit 23E0843 / 61N4316 ? Melko lähellä Ikaalista siinä tapauksessa. Sointu 107,1 MHz lähetti tuollaisesta aikanaan.

 2. Tero Toivonen avatar
  Tero Toivonen

  [quote name=”A.P”]Melkosta puljaamista laillisuuden rajamailla…?

  Ensimmäinen kerta, jossa Ficora siirtää toimijan hakeman ja saaman taajuuskokonaisuuden yhden radioluvan tilapäisesti muualle, koska se SAATTAA saada LVM:n hyväksymän toimilupasiirron sinne myöhemmin.
  [/quote]

  Asia on käytännössä selvä, koska merkittävää muutosta lupa-alueeseen ei tule.

  Teknisesti tilanne on mutkikkaampi, sillä RDS sekoittaa kaksi eri Iskelmää keskenään, mikäli ei käytetä regional-rajoitusta eli paikallista PI-koodia. Ikaalisten 99,0 ja Iskelmä Tampereen lähettimet (Näsinneula ja Teisko) kuuluvat alueella riittävän hyvin sekoittaakseen autoradion. Toisaalta sekoitusta voi jo nyt tulla Kankaanpään taajuudelta Ikaalisten taajuudelle. Tilanne on kiusallinen silloin, kun Sastamala lähettää eri ohjelmaa kuin muut Iskelmät. Mikä lienee tilanne Sastamalan ja Huittisten välillä?

  99,0 MHz saattaa lopulta päätyä Parkanoon??