Kirkkomusiikki sävyttää Yle Klassisen pääsiäistä

kirjoittanut

kategoriassa

Ylen Klassinen -logoYlen digitaalinen klassisen musiikin kanava Yle Klassinen lähettää perinteiseen tapaan pääsiäisen aikaan runsaasti kirkkomusiikkia. Kiirastorstaina 5.4. ohjelmistossa on muun muassa harvoin kuultu Josef Myslivecekin oratorio La Passsione di Nostro Signore Gesù Cristo (Herramme Jeesuksen Kristuksen kärsimys) kello 19.00.

Pitkäperjantain 6.4. Päiväklassisen aloittaa kello 14.00 J. S. Bachin Matteus-passion kokonaisesitys. Solisteina laulavat tänä vuonna muun muassa tenori Peter Pears, baritoni Dietrich Fischer-Dieskau, sopraano Elisabeth Schwarzkopf ja altto Christa Ludwig. Otto Klemperer johtaa Philharmonia-orkesteria ja -kuoroa sekä Hampsteadin poikakuoroa.

Illan aikana lähetetään myös Charles Gounod’n vokaaliteos Les sept paroles de Notre Seigneur Jesus Christ sur la croix (Meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen seitsemän sanaa ristillä) kello 18.00 ja G. F. Händelin hengellinen kantaatti Il Pianto di Maria (Marian kyyneleet) kello 19.00. Yöklassisen aloittaa pitkäperjantaina kello 23.10 Richard Wagnerin musiikkidraama Parsifal.

Pääsiäislauantaina 7.4. kuullaan Carlo Gesualdon Sabbato Sancto eli yhdeksän pääsiäislauantaina responsoriota kello 12.00 ja Sergei Rahmaninovin Vigilia kello 18.00.

Ensimmäisenä pääsiäispäivänä 8.4. ohjelmassa ovat muun muassa W. A. Mozartin kantaatti Grabmusik (Kristuksen pyhälle haudalle) kello 13:53 ja Wilhelm Friedemann Bachin kantaatti Erzittert und fallet (Vapiskaa ja kaatukaa) kello 23.10.

Erikoisohjelmisto päättyy toisena pääsiäispäivänä 9.4, jolloin kuullaan muun muassa Gioacchino Rossinin Stabat Mater kello 21.38 ja Thomas Tallisin The Lamentations of Jeremiah kello 22.37.

Yle Klassinen soi 24 tuntia vuorokaudessa. Kanava kuuluu Internetissä osoitteessa http://yle.fi/musiikki/klassinen/.

Mediamonitori