Merirosvo jälleen äänessä Varsinais-Suomessa

kirjoittanut

kategoriassa

Turun seudulla useampaan otteeseen lähettänyt merirosvoasema Siivuradio on palannut jälleen ääneen. Asiasta uutisoi perjantaina YLE Turku. Siivuradio on vieraillut radiotaajuuksilla aiemminkin. Tällä kertaa lähettimen arvioidaan olevan tehokkaampi ja aseman lähettävän myös RDS-dataa. Viime viikonloppuna Raision suunnalla äänessä ollut Siivuradio käytti taajuutta 91,0 MHz. Häiriöistä kärsi muun muassa The Voicen Uudenkaupungin taajuus 91,1 MHz.

Merirosvo- eli piraattiradiot koetaan usein harmittomiksi, mutta Siivuradio on aiemmin häirinnyt paikallisia radioita. Piraattien aiheuttamia harmeja lisää lähetinkaluston löytämisen hankaluus. Ylen tavoittaman Viestintäviraston radiotarkastusyksikön päällikön Pentti Lindforsin mukaan kuulijahavainnot ovat ensiarvoisen tärkeässä asemassa piraattien löytämisen kannalta. Viraston resurssit eivät riitä päivystämään ympäri Suomea viikonloppuisin.

Lindfors kertoo, että piraattiradiot ovat Suomessa nykyään harvinaisia. Piraatit lähettivät aktiivisemmin 1980-luvulla, ennen kuin kaupalliset radiot aloittivat. 1950- ja 60-luvuilla piraattiradiot lähettivät laivoilta. Piraattiradiotoiminta Suomen lähivesillä koki lopun lainmuutoksen myötä. Niiden korvikkeeksi Yleisradio perusti Sävelradio-ohjelman.

Mediamonitori – YLE Turku


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Merirosvo jälleen äänessä Varsinais-Suomessa”

  1. Mikko Haajamo avatar
    Mikko Haajamo

    😀 Ketkä juontavat tätä Siivuradiota.Olisikohan ne joitakin merirosvoja kenties.