AVA laajenee valtakunnalliseksi

kirjoittanut

kategoriassa

MTV3 AVA -logoMTV Oy:n naisille suunnattu tv-kanava AVA saa laajentua valtakunnalliseksi. Valtioneuvosto hyväksyi MTV Oy:n ohjelmistolupahakemuksen torstain yleisistunnossa. AVA:n lähetykset välitetään antenniverkon kanavanipussa A. Kanavan lähetykset ovat standardilähetyksiä.

DNA:n ylläpitämiin VHF-kanavanippuihin saivat ohjelmistoluvan Animal Planet (Discovery Communication Europe Ltd), Disney XD ja Playhouse Disney (Walt Disney Company Ltd), MTV3 Max HD (MTV Oy) ja BBC Worldwide (BBC Entertainment). Lähetykset voivat olla joko teräväpiirtoa tai standardilähetyksiä.

MTV saa lisäksi aloittaa Canal+ Urheilun teräväpiirtolähetykset kanavanipussa VHF C. Valtioneuvosto hyväksyi MTV:n hakemuksen toimiluvan muuttamisesta. Kanavanippuun luvan sai viime keväänä Canal+ Series HD.

Radiolupa-asioissa valtioneuvosto hyväksyi Radio Pooki Oy:n ja SBS Finland Oy:n yrityskaupan. Raahessa ja Oulussa toimiva Radio Pooki siirtyy SBS:n omistukseen, sillä valtioneuvosto ei katso määräysvallan muutoksen johtavan omistuksen keskittymiseen alueella. Valtioneuvoston mukaan ei ole myöskään syytä epäillä, etteikö Radio Pookin toiminta jatkuisi lupaehtojen mukaisesti.

Mediamonitori – Valtioneuvosto