Metroradio Finland mukaan uuteen paikallisradioon

kirjoittanut

kategoriassa

Metroradio Finland -logoRadio SuomiPOPia, Groove FM:ää ja Metro FM:ää pyörittävä Metroradio Finland Oy on ostamassa enemmistön paikallisradioyhtiö Beafina Oy:stä. Beafinalla on ensi vuoden alussa voimaan astuva toimilupa pääkaupunkiseudun taajuudelle 102,8 MHz. Beafinan nykyinen omistaja, ääni- ja kuvatuotantoyhtiö JPC Studiot Oy jää kaupan myötä vähemmistöosakkaaksi. Omistusjärjestely edellyttää valtioneuvoston hyväksynnän. Päätöstä odotetaan joulukuun puoliväliin mennessä.

Omistusjärjestelyt antavat Metroradiolle mahdollisuuden neljännen radiokanavan perustamiseen. Mikäli kauppa toteutuu, uusi radioasema hyödyntää Metroradion nykyistä tuotantokalustoa ja myyntikoneistoa.

– Uuden radiokanavan toteuttaminen jo toiminnassa olevan radioyhtiön kautta on huomattavasti kannattavanpaa, kuin kanavan perustaminen täysin nollasta, Metroradio Finlandin toimitusjohtaja Pekka Hurme arvelee.

Hurme visioi, että uusi radio hyödyntää myös Metroradion henkilöstöresursseja ja asiakaskuntaa. Toisaalta kauppa voi poikia lisää yhteistyötä JPC Studioiden kanssa.

Beafina Oy on yhtiönä uusi, mutta sen taustalla vaikuttaa kauan äänituotantoalalla toiminut JPC Studiot Oy. JPC Studioiden omistajiin kuuluu Pirkanmaalla paikallisradiotoimintaa harjoittava Radio SUN.

Toistaiseksi uuden radioaseman rakentaminen on vielä suunnitteluasteella, sillä kaupan osapuolet haluavat ensin odottaa valtioneuvoston ratkaisua.

– Tietenkin uusi radio tarvitsee lisähenkilökuntaa ja tekniikkaa, mutta toistaiseksi odotamme kaupan hyväksymistä, Hurme kommentoi.

Mediamonitori