Radio Pooki vaihtamassa omistajaa

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Pooki -logoPohjois-Pohjanmaalla, Meri-Lapissa ja Keski-Pohjanmaalla toimiva Radio Pooki ja SBS Finland ovat tehneet aiesopimuksen Radio Pookin siirtymisestä SBS:n omistukseen. Iskelmää, The Voicea ja  Cityradioita luotsaava SBS ostaa sopimuksen mukaan koko Radio Pookin osakekannan. Kaupan toteutuminen vaatii valtioneuvoston hyväksynnän. Myyjänä on toimitusjohtaja Tapio Järvelän omistama Radio Pooki Oy.

Radio Pookin henkilökunta siirtyy kaupan myötä uuden yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Raahessa vuonna 1989 perustetulla paikallisradio Pookilla on toimitukset Raahessa ja Oulussa. Aseman kuuluvuusalueella asuu noin puoli miljoonaa kuuntelijaa. Pooki tavoittaa heistä viikoittain noin satatuhatta.

SBS Finlandin toimitusjohtaja Leena Puntila lupaa, että Radio Pooki jatkaa nykyisin vahvuuksin.

– Radio Pookilla on vahva asema omalla seudullaan, ja Suomen paikallisradioiden joukossa se edustaa kovinta kärkeä. Radio Pooki jatkaa vahvuusalueellaan paljon kotimaista musiikkia soittavana paikallisradiona, Puntila sanoo.

Päällekkäisyyksiä eri kanavien kesken ei Puntilan mielestä ole, sillä Radio Pooki, Radio Mega ja Iskelmä Oulu ovat kaikki formaatiltaan erilaisia. Kilpailutilannetta Oulussa kiristävät vuodenvaihteen jälkeen aloittavat uudet radiot, NRJ:n omistama Radio Nostalgia ja Basso Median nuorille suuntaama Basso.

Myös Radio Pookin toimitusjohtaja Tapio Järvelä lupaa radion toiminnan jatkuvan entisellään. Toimitukset säilyvät sekä Raahessa että Oulussa, vaikkakin Oulun studio muuttaa Radio Megan tiloihin. Myös radion nimi pysyy entisellään.

Mediamonitorin tavoittama Järvelä näkee kaupan vahvistavan paikallisradion asemaa Oulun seudulla. Jatkossa SBS:llä on tarjota ohjelmavaihtoehto nuorista vanhuksiin, kun Voice, Radio Mega, Iskelmä Oulu ja Radio Pooki kuuluvat samalle omistajalle.

Alueellisten paikallisradioiden näkymiä Järvelä kuvailee vaikeiksi.

– Valtakunnallisten yritysten mainosmyynti menee aina vain Helsingistä johdettujen kanavien kautta ja paikallisradioille jäävät vain paikalliset mainostajat. Omistajanvaihdoksen jälkeen Pooki pääsee mukaan Iskelmän valtakunnalliseen mediamyyntiin, Järvelä huomauttaa.

Mediamonitori – Iskelmä, YLE Oulu


Kommentit

6 vastausta artikkeliin “Radio Pooki vaihtamassa omistajaa”

 1. kohta pauhaa raahessakin sit iskelmämuottiin laitettu iskelmä pooki

 2. Sama kävi allekirjoittaneeella myös mielessä. 8)

 3. Vaikka itse en musiikillisesti pidäkkään pookista, niin jos se päätyy SBSn haltuun, niin varmasti alamäki alkaa. Pookin omaleimaisuus ja paikallisuus kärsisi huomattavasti. SBSssältä tulisi tulostavoitteita ja juontajien määrääkin ennen pitkää supistettaisiin.

 4. Tuskin SBS Pookilla mitään muuta tekee kuin saa runsaasti näin ovelasti aluevaltauksia itselleen. Pooki on tuottanut vuosikausia tappiota, eivätkä ohjelmaformaatit kohtaa millään tapaa. Olikon kauppa sovittu jo alustavasti silloin kun taajuksia tulevalle 8-vuotiskaudelle vuoden alussa jaettiin. No kait valtioneuvosto tutkii asian. Tässä pelissä ”pooki” uppoaa ja tuskin hlökunnasta SBSässälle kelpuutetaan ketään.

 5. ”Päällekkäisyyksiä eri kanavien kesken ei Puntilan mielestä ole, sillä Radio Pooki, Radio Mega ja Iskelmä Oulu ovat kaikki formaatiltaan erilaisia.”

  Jo pelkästään tuon kommentin takia kaupalle ei saa antaa hyväksyntää. Pooki ja Iskelmä ovat osittain päällekkäin, ja tuskin SBS:llä on mitään kiinnostusta pitää Pooki nykyisenlaisessa konseptissaan. On täyttä valehtelua väittää, että Pooki säilytettäisiin nykyisessa konseptissa. Täyttä sanahelinää. Formaatteja on vaikka sata, joten se ei argumenttina ole edes hyväksyttävä. Pahin ongelma on median täydellinen keskittyminen muutamille toimijoille. Markkinoilla on jo melkoinen monopoli, joten nämäkin taajuudet pitäisi vapauttaa kaikkien haettavaksi.

 6. Tero Toivonen avatar
  Tero Toivonen

  Radio Pookin kauppa on parhaillaan lausuntokierroksella, jossa alueella toimivat muut yhtiöt saavat kommentoida tulevaa kauppaa. Valtioneuvoston päätöstä odotetaan joulukuun aikana.