Mediamonitorissa taajuuslistojen päivityksiä

kirjoittanut

kategoriassa

Mediamonitori-logoVuodenvaihde tuo merkittäviä muutoksia radioasemien taajuuksiin ja lähetystehoihin. Yleisradion kanavista YLE Puhe muuttuu valtakunnalliseksi uusien taajuuksien ja nykyistä suurempien lähetystehojen ansiosta. Osa muutoksesta toteutetaan vaihtamalla YleX:n ja YLE Puheen taajuudet keskenään. Kaupallisten asemien tehoja korotetaan joillakin paikkakunnilla ja uusia lähettimiä otetaan käyttöön. Täysin uusia paikallisradioitakin syntyy ainakin Poriin ja Helsinkiin, mahdollisesti myös Turkuun.

Mediamonitori päivittää tämän vuoden aikana taajuuslistojaan tarpeen mukaan. Tuorein päivitys suoritettiin tiistaina 5.10., ja marraskuussa on luvassa lisäpäivitys YLE:n muutosten takia. Ensi vuoden alussa käyttöön otettavat taajuudet merkitään uuteen listaan, joka julkaistaan ensi vuoden alkupuolella.

Koska muutokset ja lisäykset ovat merkittäviä, saattaa Mediamonitorin julkaisemissa tiedoissa olla puutteita tai epätarkkuuksia. Tilanne kuitenkin paranee, kunhan kaikki uudet tehot ja taajuusjärjestelyt saadaan selvitettyä.

Mediamonitorin tarjoamat tiedot perustuvat Viestintäviraston julkaisemiin radiolupaluetteloihin. Osa tiedoista on hankittu suoraan radiotoimijoilta. Pelkkien teknisten radiolupien varaan toimintansa perustavat asemat on jatkossakin lueteltu erillisessä taajuusluettelossa. Ne ovat mukana myös varsinaisella taajuuslistalla, mikäli asemat lähettävät useiden peräkkäisten kolmen kuukauden lupien avulla pitkiä aikoja kerrallaan.

Ensi vuoden aikana Mediamonitori pyrkii tarkentamaan toimintamalliaan. Joitakin osioita saatetaan jättää päivittämättä ja toisiin tullaan panostamaan nykyistä enemmän. Myös avustajien etsiminen jatkuu. Radio Ykkösen historiaa käsittelevä artikkelisarja täydentyy loppuvuoden aikana ja siihen liittyviä ääninäytteitä lisätään Mediamonitorin YouTube-kanavalle. Edellytyksenä on, että julkaisulle saadaan tekijöiden suostumus.

Mediamonitori


Kommentit

4 vastausta artikkeliin “Mediamonitorissa taajuuslistojen päivityksiä”

 1. Mikko Haajamo avatar
  Mikko Haajamo

  😀
  Hieno juttu.
  Paljonkohan Auran Aallot esim. saa lisää tehoja.
  Kun Viestintävirasto, ja uusia taajuus ja lähetysteholupia ensivuoden alussa.

 2. Mikko Haajamo avatar
  Mikko Haajamo

  😀
  Hienoa että paikallisradiot saavat lisää tehoja jo ensivuoden puolella.

 3. Tero Toivonen avatar
  Tero Toivonen

  [quote name=”Mikko Haajamo”]:D
  Hieno juttu.
  Paljonkohan Auran Aallot esim. saa lisää tehoja.
  Kun Viestintävirasto, ja uusia taajuus ja lähetysteholupia ensivuoden alussa.[/quote]

  Ei wattiakaan.

 4. Mikko Haajamo avatar
  Mikko Haajamo

  😀
  Jokatapuksessa jotkut paikallisradiot saavat lisää tehoja ensivuona.