Helsingin kesäradiot lopetuspuuhissa

kirjoittanut

kategoriassa

Pääkaupunkiseudun radiotarjonta kaventuu tänään, kun osa kesän aikana toimineista tilapäisistä asemista lopettaa lähetykset. Summer FM (103,1 MHz), Radio KLF (100,0 MHz), Lomaradio (98,5 MHz) ja Kesä FM (102,4 MHz) sulkevat lähettimet torstaihin mennessä. Lomaradion ja KLF:n ohjelmatoiminta päättyy myös muutamalla muulla paikkakunnalla. Lomaradio lupaa nettisivujensa mukaan palata ääneen jälleen ensi toukokuussa. KLF puolestaan sulkee ovensa ainakin toistaiseksi.

Syyskuu tuo taajuuksille vanhoja tuttuja asemia. Jääkiekkokauden aikana toimivan Kiekkoradion radioluvat ovat voimassa torstaista 1. syyskuuta alkaen Helsingissä, Tampereella ja Kuopiossa. Kolmen kuukauden luville haettaneen jatkoa syksyn aikana. Oululainen C Music Radio jatkaa kesäkuussa alkanutta toimintaansa teknisellä radioluvalla taajuudella 88,8 MHz.

Tampereen syksyä piristää iskelmämusiikin erikoisradio Radio 988, jonka puikoissa on kokenut musiikkitoimittaja Pentti Teräväinen. Radio 988:n ensiesiintyminen koettiin viime keväänä. Aseman ohjelmistolupa on voimassa marraskuun loppuun.

Useilla paikkakunnilla kuuluva Spin FM pysyy taajuuksilla uusien lupien turvin. Myös Järviradion toiminta jatkuu entiseen malliin.

Lyhytaikaiset ohjelmistoluvat ja tekniset radioluvat myöntää Viestintävirasto.

Mediamonitori