DNA:n tv-verkkoon uusia kanavia

kirjoittanut

kategoriassa

DNA-logoLähestyvä syksy tuo lisää kanavia DNA:n rakentamaan tv-verkkoon. Antennivälitteisen lähetysverkon kautta alkavat näkyä Canal+:n maksukanavat, ja neuvottelut YLE:n teräväpiirtokanavan jakelusta maksuttomasti ja salaamattomana ovat parhaillaan käynnissä. Kanava näkyy jo DNA:n kaapeliverkossa.

DNA käynnistää antenniverkon maksu-tv-palvelut DNA Welho -kanavavalikoimalla. DNA:n antenniverkon valikoima sisältää sekä normaalitarkkuudella että teräväpiirtona lähetettäviä kanavia. Lisäksi DNA tarjoaa vapaasti räätälöitävän Mix HD -paketin, johon voi valita kahdeksan haluamaansa kanavaa.

Syksyn myötä DNA:n tarjontaan on tulossa lisää maksu-tv-kanavia, kun VHF-A- ja -B-kanavanippujen tarjontaa täydentävät toimilupapäätökset on tehty.

DNA:n kaapeliverkossa on puolestaan tarjolla yhteensä 149 kanavaa, joihin kuuluu myös Suomen laajin teräväpiirtokanavien valikoima, kaikkiaan 22 HD-kanavaa. DNA:lta on saatavissa myös kaapeli- ja antenniverkon HD-päätelaitteet sekä tarvittaessa myös antennin suuntaus- ja asennuspalvelu.

TV-verkon rakennustyöt jatkuvat siten, että vuoden loppuun mennessä yhtiön antennivälitteisten tv-lähetysten näkyvyysalueella asuu noin 85 prosenttia suomalaisista. Uusia lähettimiä asennetaan muun muassa Kuopion, Oulun, Jyväskylän, Vaasan, Seinäjoen, Savonlinnan, Mikkelin ja Kajaanin seuduille sekä Pohjois-Karjalaan, Kymenlaaksoon ja Keski-Pohjanmaalle, DNA:sta kerrotaan. Linjan Pori-Tampere-Lahti-Kouvola-Hamina eteläpuolella verkon pitäisi arvioiden mukaan olla melko yhtenäinen.

Antenniverkon lähetyksiin voi tutustua maksutta 18.-31. elokuuta. Kotitalouksien on suunnattava VHF-antennit DNA:n tv-asemalle. Vastaanottoon tarvitaan lisäksi DVB-T2 -standardin vastaanotin.

Mediamonitori


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “DNA:n tv-verkkoon uusia kanavia”

  1. nimetön. avatar
    nimetön.

    Dna on kyllä reippaasti ylihinnoitellut omat antennikanavapakettinsa. 10 kanavasta pitäisi pulittaa 34,90 euroa kuussa..huh huh! 😮