Sukupolvenvaihdos Iskelmä Rexissä

kirjoittanut

kategoriassa

Iskelmä Rex -logoPaikallisradioyhtiö Oy Najaros Ab on vaihtanut omistajaa heinäkuussa. Uusi pääomistaja ja toimitusjohtaja on Liina Matveinen, 34. Iskelmä Rexiä ja Oi fm:ää pyörittävän joensuulaisyhtiön entinen pääomistaja Seppo Mustonen, 59, jatkaa radioiden vastaavana toimittajana sopimuksen mukaan seuraavan kolmen vuoden ajan. Liikenne- ja viestintäministeriö näytti vihreää valoa radioyhtiön määräysvallan muutokselle kesäkuussa.

Iskelmä Rex kuuluu Pohjois-Karjalassa viidellä taajuudella, joista Nurmeksen lähetin toimii pienellä alle 50 watin teholla. Ensi vuoden alusta alkaen Rex saa nostaa Nurmeksen lähettimen tehoa, jolloin radioaseman kuuluvuusalue laajenee Pohjois-Karjalan pohjoisosissa. Oi fm jatkaa yhdellä taajuudella myös ensi lupakaudella.

Omistajanvaihdoksen yhteydessä vaihtui myös Iskelmä Rexin studiolaitteisto. Joensuulaisradion alkuajoista alkaen palvellut studio purettiin ajanmukaisen laitteiston tieltä.

Iskelmä Rex on tuoreimman Kansallisen radiotutkimuksen mukaan kanavaosuudeltaan suurin kaupallinen radio Pohjois-Karjalassa. Kuuntelijamäärissä Rexin edelle alueella kiilaa kaupallisista vain Radio Nova.

– Yksityisillä radioilla on vuosi 2011 alkanut kaupallisesti hyvin. RadioMedian tietojen mukaan alkuvuonna mainosmyynti on kasvanut paikallisradioissa lähes kymmenen prosenttia. Myös Joensuussa kasvu on ollut samaa luokkaa, kertoo tuore toimitusjohtaja Matveinen.

Iskelmä Rex toimii yhteistyössä mediayhtiö SBS:n kanssa.

Mediamonitori