Zoom FM tauolle odottamaan uutta alkua

kirjoittanut

kategoriassa

Zoom FM -logoTurussa toimiva paikallisradio Zoom FM hiljenee väliaikaisesti 27.7. kello 24. Syynä on radion omistajayhtiön muutto toisiin tiloihin. Zoom FM:n lähetykset pyritään käynnistämään uudella taajuudella 99,0 MHz viimeistään ensi vuoden alussa, mahdollisuuksien mukaan jo hieman aiemmin. Kuuluvuusalue laajenee merkittävän tehonkorotuksen myötä nykyisestä kattamaan Turun lisäksi myös lähiseutua. Taajuudella on liikenne- ja viestintäministeriön myöntämä kahdeksan vuoden ohjelmistolupa 1.1. 2012 alkaen.

Tähän saakka radio on toiminut Viestintäviraston myöntämillä teknisillä radioluvilla taajuudella 93,4 MHz, jossa suurin sallittu teho on ollut 50 W. Tämän johdosta kuuluvuusalue on rajoittunut vain Turun keskustaan.

Zoom FM aloitti viikonloppulähetyksillä lokakuussa 2008. Lukuun ottamatta taukoa kesällä 2009, kanava on sen jälkeen toiminut ympärivuorokautisesti. Zoom FM:n kohderyhmä on 15-35 -vuotiaat turkulaiset. Kanava toimii myös yhteistyöradiona oppilaitoksille. Zoomilla on kuultu muun muassa DIAKin, Turun AMK:n ja Paaskivi-Opiston opiskelijoiden toimittamia ohjelmia.

Zoom FM on osa TS-Yhtymää, johon kuuluu myös Turun Sanomat. Aseman toimilupa on Turun Paikallisradio Oy:llä. Sama yhtiö omistaa myös Auran Aallot ja Radio Melodian, jotka siirtyvät Turun Sanomien uuteen monimediatoimitukseen Turun Artukaisiin yhdessä Turku TV:n ja lehtitoimituksen kanssa heinäkuun lopulla. Sen sijaan Zoom FM:lle etsitään uusia tiloja Turun keskustasta.

Mediamonitori


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Zoom FM tauolle odottamaan uutta alkua”

 1. Mikko Haajamo avatar
  Mikko Haajamo

  😀
  Tuleeko Zoomfm:lle tehoa sille taajuudelle 99,0 mhz 100 wattia?

 2. Tero Toivonen avatar
  Tero Toivonen

  [quote name=”Mikko Haajamo”]:D
  Tuleeko Zoomfm:lle tehoa sille taajuudelle 99,0 mhz 100 wattia?[/quote]

  1 kW.