Radio Nostalgia löytämässä paikkansa

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Nostalgia -logoHelmikuussa pääkaupunkiseudulla aloittanut Radio Nostalgia on saanut lentävän lähdön radioaalloilla. Kanavalla odotetaan ensimmäisiä lukuja Kansallisesta radiotutkimuksesta. Uskoa kanavan menestymiseen valavat kuuntelijoilta ja mainostajilta tulleet myönteiset palautteet. Nostalgian tarjoama musiikki ja ajankohtaiset puheenaiheet ovat löytäneet kohderyhmänsä.

NRJ Finlandin aikuismusiikkiradion kanavapäällikkö Jami Kananen uskoo, että radion musiikkipankin pitäminen mahdollisimman monipuolisena puhuttelee kohderyhmää. Tiukkoja soittolistoja ei suosita, sillä 1960-80 -lukujen musiikista pitävät kuuntelijat haluavat kuulla myös viime vuosina harvakseltaan radiossa soitettuja hittejä.

Oma merkittävä palautekanava on Facebook, jota Radio Nostalgia hyödyntää omien nettisivujensa ohella. Sosiaalinen media ei kuitenkaan kerro kaikkea.

Facebook ja nettisivut tukevat toimintaamme, mutta tärkein elementtimme on ääni eetterissä, Kananen viittaa kanavan suosion kasvuun. Suositun musiikin ohella radio välittää uutisia sopivissa annoksissa.

Radio Nostalgian aamulähetystä juontaa viihdealan monitoimimies Lasse Norres. Nostalgian päivässä kello 13-15 kuullaan iskelmälaulajanakin tunnettua Susanna Heikkiä ja iltapäivällä studiossa tahtipuikkoa heiluttaa kanavapäällikkö Kananen. Illat ja yöt Radio Nostalgia soittaa musiikkia.

– Kanavamme tunnettuutta on vaikea arvioida, mutta mainoskampanjoita on ollut ja tulee olemaan. Tärkeä väline meille on viidakkorumpu. Hyvä kanava puhuu puolestaan, Kananen huomauttaa.

Ensi vuoden alussa Radio Nostalgia laajenee myös Turkuun, Tampereelle ja Ouluun. Laajenemista aletaan suunnitella ensi syksynä. Siihen saakka kanavaa kehitetään resurssien mukaan.

Radio Nostalgia kuuluu Uudellamaalla taajuudella 99,4 MHz sekä nettiradiona.

Mediamonitori


Kommentit

3 vastausta artikkeliin “Radio Nostalgia löytämässä paikkansa”

 1. Magomusiikki avatar
  Magomusiikki

  Korvaa Sävelradion jättämän aukon…

 2. yep. kunnes kumoutuu 2012 aloittavan Cityn alle,.

 3. Tero Toivonen avatar
  Tero Toivonen

  Taajuus vaihtuu, mutta Cityn formaatti on luultavasti niin erilainen Nostalgiaan verrattuna, että keskivertokuuntelija löytää kyllä uuden taajuuden. Ja sitä tultaneen promoamaan aika tiuhaan syksyn koittaessa.