Järviradiosta runsaasti pesäpalloselostuksia

kirjoittanut

kategoriassa

Järviradio-logoViime kaudella miesten pesäpallon Suomen mestaruuden voittaneen Vimpelin Vedon vieraspelejä kuullaan Järviradiosta. Aleksis Ärjen selostukset alkavat Vedon kolmannesta vieraspelistä Hyvinkäältä 26. toukokuuta. Viimeinen runkosarjaselostus lähetetään heinäkuun lopussa Kouvolasta. Lähetykset kuuluvat myös Järviradion nettiradiosta.

Järviradio on selostanut viime vuosina yksittäisiä pesäpallo-otteluja, mutta tiistaina 10. toukokuuta alkaneen kauden aikana radion urheilutarjonta kasvaa merkittävästi. Lajina pesäpallo sopii radioon, arvioi kymmenisen vuotta selostajana toiminut Ärje.

– Pesäpallo-ottelun tilanteet ovat kuvailtavissa selkeästi kuuntelijoille, mikä on radiossa avainasemassa. Toisaalta lajissa on myös hienoja draamallisia elementtejä. Milloin tahansa voi tapahtua mitä tahansa. Nollatilanteessakin voi syntyä juoksu, joten se pitää mielenkiinnon peliä kohtaan jatkuvasti yllä.

Myös Vimpelin Vedossa ollaan innoissaan selostusten alkamisesta.

– Tämä on loistava palvelu peleistämme kiinnostuneille, ja on omiaan ruokkimaan vallitsevaa pesäpallobuumia eteenpäin. Aiempina vuosina radioon on selostettu vain yksittäisiä otteluitamme, viimeksi säännöllisiä selostuksia taisi olla 90-luvun alkupuolella, Vimpelin Vedon toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kujala muistelee.

Järviradio Kankaanpää seuraa miesten Superpesikseen nousseen Kankaanpään Mailan otteluja kesän aikana. Kankaanpään paikallistoimituksen vastaava toimittaja Jussi Valli kertoo, että kesän aikana selostetaan Kankaanpään taajuudella 101,7 MHz neljä KaMan ottelua. Selostettavat ottelut päätetään myöhemmin. Myös kuuntelijoilla on mahdollisuus vaikuttaa otteluvalintoihin Järviradio Kankaanpään nettisivuilla.

Mediamonitori