Ylen Klassisen pääsiäisessä runsaasti kirkkomusiikkia

kirjoittanut

kategoriassa

Ylen Klassinen -logoYleisradion klassisen musiikin erikoiskanava Ylen Klassinen tarjoaa pääsiäispyhinä paljon kirkkomusiikkia. Tänä pääsiäisenä kuullaan muun muassa säveltäjien motetteja, kantaatteja, passioita, messuja ja vokaalimusiikkia a cappella sekä urku- ja kamarimusiikkia. Pääsiäisajan erikoisohjelmisto käynnistyy kiirastorstaina kello 10 Heinrich Schützin motetilla Die Auferstehung unseres Herren Jesu Christi.

Ylen Klassisen tämänkertaisen pääsiäisohjelmiston säveltäjäniminä ovat Alessandro Scarlatti, Johann Pachelbel, J. S. Bach, Orlando di Lasso, Richard Wagner, Einojuhani Rautavaara, Dmitri Bortnjanski ja H. I. F. Biber. Kiirastorstain iltapäivässä soivat Beethovenin oratorio Kristus Öljymäellä ja Bachin Pääsiäisoratorio sekä myöhäisillassa Thomas Tallisin Profeetta Jeremiaan valitusvirret.

Pitkäperjantaita aloitellaan Bachin Matteus-passion kokonaisesityksellä, jossa solisteina toimivat baritoni Dietrich Fischer-Dieskau ja sopraano Irmgard Seefried. Illansuussa soi Richard Wagnerin ooppera Parsifal ja Yöklassisen aluksi kello 23.10 Gioacchino Rossinin Stabat Mater.

Erikoisohjelmisto päättyy toisena pääsiäispäivänä, jolloin tarjontaan kuuluvat Giovanni Battista Pergolesin Stabat Mater, Hector Berliozin Requiem ja G. F. Händelin Ylösnousemus-oratorio.

Ylen Klassinen kuuluu digi-tv:n tai -sovittimen radiovalikossa sekä nettisivuilla http://www.ylenklassinen.fi. YLE Radio 1 välittää Ylen Klassisen ohjelmaa joka päivä kello 23.10 alkaen. Kanavan tarkemmat ohjelmatiedot voi tarkistaa osoitteessa http://ohjelmat.yle.fi/ylenklassinen/ohjelmatiedot.

Mediamonitori