Radio Finlandilla edessä nimenvaihto

kirjoittanut

kategoriassa

Helsingissä tammikuussa aloittanut Radio Finland joutuu vaihtamaan nimeä. Radio Finland muistuttaa nimenä liikaa Espanjan aurinkorannikolla lähettävää Radio Finlandiaa, kertoo Radio Finlandin perustaja Pekka Heikkilä. Tämä on aiheuttanut sekaannusta ja mielipahaa. Myös Yleisradio on huomauttanut, että Radio Finland on Ylen aputoiminimi.

– Yleisradio katsoo että heillä on yksinoikeus kyseisen nimen käyttöön. Tämä siitäkin huolimatta että viestintäministeriön tietokannat eivät nähneet asiassa ristiriitaa, eikä käytettävissämme olleet rekisterit niin ikään, Heikkilä ihmettelee.

Pääkaupunkiseudulla taajuudella 102,4 MHz lähettävä Radio Finland sanoo olevansa ensimmäinen maailmanlaajuisesti toimiva suomalainen paikallisradio. Kanava lähettää myös netissä ja sen lähetyksiä voi kuunnella ulkomailla, muun muassa Espanjassa. Ohjelmia tuotetaan eri puolilla Suomea ja ulkomailla olevista studiosta. Tekijäjoukossa on mukana myös kotimaisia viihdekuuluisuuksia.

Nimenmuutoksen takia radioasema joutuu tekemään uusiksi kaikki markkinointimateriaalit, asematunnukset ja ohjelmat. Asema aloittaa uudella nimellä tämänhetkisen arvion mukaan helmikuun alussa. Radion omistaa Dream Stream Oy.

Mediamonitori