Kolme taajuuskokonaisuutta haettavaksi uudelleen

kirjoittanut

kategoriassa

Liikenne- ja viestintäministeriö -logoLiikenne- ja viestintäministeriö suunnittelee kolmen radiotaajuuskokonaisuuden asettamista haettavaksi uudelleen. Keski-Pohjanmaan, Kemi-Tornion ja Inarin taajuuskokonaisuudet saattavat tulla uudelle hakukierrokselle jo ensi viikolla. Ministeriön työryhmä päättää hakuaikataulusta tiistaina. Aihe nousi ajankohtaiseksi, koska kyseisille taajuuksille ei jätetty yhtään toimilupahakemusta syyskuun lopussa päättyneeseen määräaikaan mennessä.

Ylitarkastaja Kati Rantala liikenne- ja viestintäministeriön viestintäpalveluyksiköstä kertoo, että hakuaika pyritään pitämään lyhyenä, jolloin tuoreimmat hakemukset ehditään ottaa mukaan tulevista toimiluvista tehtäviin päätöksiin. Rantala arvioi, että lupien hakuaika päättyy tammikuun alkuun mennessä. Kaikista uusista toimiluvista päätetään aikaisintaan tammikuun lopussa. Ohjelmistoluvat ovat voimassa vuoden 2012 alusta vuoden 2019 loppuun.

Nykyisistä radiotoimijoista osa ei jättänyt hakemusta määräaikaan eli 30. syyskuuta mennessä. Lupahakemuksen jättämisestä myöhästyneet toimijat voivat hakea toimilupaa uudella kierroksella, joka on avoin kaikille radiolupaa haluaville.

Torniossa toimivasta Radio Prosta kerrotaan, että asema on halukas jatkamaan uudella luvalla vuoden 2012 alusta. Päätoimittaja Esajuha Posti selittää, että radion taustayhdistys unohti hakea lupaa ajoissa. Unohduksen syyn Posti sysää osittain ministeriön tiedotuslinjaan, joka on torniolaisten mielestä puutteellinen. Torniossa ollaan kuitenkin tyytyväisiä siihen, että ministeriö antaa unohtajille uuden mahdollisuuden hakea lupaa.

Liikenne- ja viestintäministeriöön tuli syyskuun loppuun mennessä yli 80 radiolupahakemusta.

Mediamonitori