Spin FM siirtyy asteikon yläreunalle

kirjoittanut

kategoriassa

Spin FM -logoHelsingissä parin vuoden ajan taajuudella 107,6 MHz lähettänyt Spin FM vaihtaa taajuutta joulukuussa. Spin FM jatkaa 16. joulukuuta alkaen uudella taajuudella 107,9 MHz. Lähetysteho säilyy 50 watissa. Spin FM:n nykyinen taajuus jää pois käytöstä Helsingissä. Viestintävirasto koordinoi taajuuden pitkäaikaiseen käyttöön Porvoossa.

Spin FM:ää pyörittävän Spin Group Oy:n toimitusjohtaja Vesa Matara ei ole huolestunut taajuusvaihdoksesta, koska kansainvälistä pop-musiikkia soittava musiikkiradio on löytänyt oman yleisönsä pääkaupunkiseudulta. Matara sanoo yhtiön hyödyntävän taajuuden vaihtamisen markkinoinnissa.

– Voimme sanoa kuuntelijoillemme, että Spin FM on pääkaupunkiseudun viimeinen taajuus, Matara luonnehtii taajuusasteikolla ylimmäksi hyppäävää radioasemaansa.

Spin FM on uudistumassa uuden taajuuden myötä. Uusia juontajia tulee mukaan ohjelmantekoon, ja radio avaa Helsingin kauppakeskus Forumin pohjakerroksessa sijaitsevaan toimitilaansa Spin Stagen, jossa järjestetään kuukausittain live-esiintymisiä. Julkisessa paikassa sijaitseva studio lisää radiokanavan tunnettavuutta, koska Forumissa radion ikkunan ohi kulkee päivittäin 45 000 kaupunkilaista. Näille on jatkossa tarjolla erilaisia tapahtumia ja kilpailuja.

– Olemme kehittäneet kanavallemme uudenlaisen reality-konseptin, johon Forumissa saamamme huomio liittyy, Matara valottaa.

Spin FM kuuluu pääkaupunkiseudun lisäksi pienitehoisilla lähettimillä Porvoossa, Lahdessa, Tampereella ja Jyväskylässä sekä Oulussa, jonne kanava viimeksi laajeni. Uusia paikkakuntia ei ole Mataran mukaan tulossa lähetysverkkoon ainakaan heti.

Nykyään pienet lähetystehot sallivilla radioluvilla lähettävä Spin FM hakee pitkäaikaista ohjelmistolupaa suuret kaupungit kattaviin kaupunkiverkkoihin tai vaihtoehtoisesti neljälle taajuudelle pääkaupunkiseudulla. Matara näkee kilpailun toimiluvista kovaksi, mutta toivoo asemalleen menestystä liikenne- ja viestintäministeriön seulassa. Valtioneuvosto ratkaissee radiolupien saajat vuosiksi 2012-2019 ensi vuoden alussa.

Mediamonitori