SWR Mediamonitori -uutislähetykset päättyvät joulukuussa

kirjoittanut

kategoriassa

Mediamonitori-logoMediamonitorin ja Scandinavian Weekend Radion tuottamat SWR Mediamonitori -uutiskatsaukset jäävät pois radion ohjelmistosta joulukuun lähetyksen jälkeen. Mediamonitorin tuottamaan uutismateriaaliin perustuvat uutislähetykset on toteutettu kerran kuukaudessa Virroilta lähettävässä Scandinavian Weekend Radiossa (SWR).

Lähetyksiä on kuultu lyhyt- ja keskipitkillä aalloilla jokaisen kuukauden ensimmäisenä lauantaina kello 12 ja 14 Suomen aikaa. Lähetysten uutisankkurina on toiminut SWR:n toimittaja Tapani Häkkinen. Lähetyksiä on voinut kuunnella jälkikäteen sekä SWR:n että Mediamonitorin nettisivuilta. Tämän lisäksi uutisia on lähetetty seuraavan viikon aikana Järviradiossa, Kyrösradiossa, Radio Kankaanpäässä ja Radio Robin Hoodissa.

Viimeinen SWR Mediamonitori kuullaan joulukuussa. Uudesta tuotantokaudesta ei ole tässä vaiheessa tietoa, mutta ainakin toistaiseksi Mediamonitori keskittyy uutissivustonsa kehittämiseen jättämällä radiouutiset pois monimediaketjustaan. Mediamonitorin toimitus pyrkii tilanteen niin salliessa tuottamaan haastattelumateriaalia myös omalle YouTube-kanavalleen, jonka käyttö uutiskanavana on toistaiseksi ollut vähäistä. Vuoden 2011 aikana Mediamonitorin tuottamia uutiskatsauksia saatetaan lähettää eri radioasemilla, mutta lähetysten toteuttamistavasta ja tuotantomallista ei ole vielä päätöksiä.

Uutislähetysten lopettamiseen ei liity mitään dramatiikkaa. Sekä Mediamonitorin toimitus että uutiset tuottava Scandinavian Weekend Radio ovat suoriutuneet kuukauden välein toteutettavasta yhteistyöstä kiitettävästi. Toimituksellisten resurssien muututtua syksyn 2010 aikana Mediamonitorin toimitus on kuitenkin päättänyt pitää taukoa radiouutistuotannossa.

– Tarvittava tekniikka radiouutisten tuottamiselle säilyy, vaikka uutiset siirtyvät tauolle. Viime aikoina uutislähetys on saanut lisää kuuluvuutta Järviradion paremman lähetyspaikan ansiosta Helsingissä sekä turkulaisen Radio Robin Hoodin otettua uutiset kanavalleen, Mediamonitorin vastaava tuottaja Tero Toivonen kommentoi.

Mediamonitorin toimitus kiittää Scandinavian Weekend Radiota hyvästä yhteistyöstä ja toivoo radion tekijöille hyvää jatkoa ja menestystä ainutlaatuisen radioaseman ylläpitämisessä. Kiitos myös lähetysten kuuntelijoille niin lyhyillä ja keskipitkillä aalloilla kuin ulalla ja internetin kuuntelusivuilla.

SWR Mediamonitori kuullaan normaalisti vielä marras-joulukuussa 2010. Seuraava lähetys on lauantaina 6.11. klo 12.

Lisätietoja:
Tero Toivonen
Vastaava tuottaja
tero.toivonen@mediamonitori.fi