Hyvän mielen radio Tampereelle helmikuussa

kirjoittanut

kategoriassa

Viihde- ja musiikkiohjelmia ja Internet-sisältöjä tuottava Discopress Oy tuo uuden radiokanavan Tampereen seudulle. Helmikuussa lähetykset kolmen kuukauden pituisella tilapäisellä ohjelmistoluvalla aloittava Radio 988 Tampere aikoo olla aikuisille suunnattu hyvän mielen radio. Aseman taustalla vaikuttaa pitkänlinjan radioammattilainen Pentti Teräväinen.

Radio 988 Tampere lähettää helmi-huhtikuussa taajuudella 98,8 MHz. Radion pääkohdealue on Tampere, mutta kuuluvuusalue kattaa lähettimen sijainnista riippuen Tampereen seudun ja muun Pirkanmaan. 30-70 -vuotiaille suunnattava kanava soittaa pääosin kotimaista iskelmä- ja pop-musiikkia, jonka seassa soi myös kansainvälinen musiikki. Radio 988 Tampere muistuttaa Teräväisen mukaan kesällä Tampereella soinutta Lomaradiota, mutta on tähän verrattuna kaupunkilaisempi.

– Emme halua kilpailla Lomaradion kanssa, mutta sen Tampereella saavuttama suosio innoitti meidät lähtemään tähän projektiin, Teräväinen vakuuttaa. Hänen mukaansa Radio 988 Tampere lopettaa huhtikuussa siihen, mistä Lomaradio toukokuussa aloittaa.

Musiikin ohella uusi radio suoltaa eetteriin puheohjelmia, joita Discopress tuottaa useille paikallisradioille. Viihdeuutisten ja TOP 20 -listojen sekä artistihaastattelujen lisäksi taajuudelta kuullaan STT:n toimittamat uutiset.

Teräväinen pohti yhteistyökumppaniensa kanssa mahdollisuutta hakea pysyvämpää lupaa, mutta ajatuksesta luovuttiin. Sen sijaan uusi kolmen kuukauden lupajakso saattaa toteutua myöhemmin, jos kevään lähetyksistä saadaan hyvää palautetta.

Pentti Teräväinen on tuttu ääni tamperelaisille radionkuuntelijoille jo 1980-luvulta. Teräväinen oli mukana ensin Radio 957:ssa ja sitten osittain omistamassaan Radio Musassa. Hän ehti toimia myös Aamulehden omistamassa Radio Sataplussassa. Alun alkaen Teräväinen ajautui radioalalle nuoruusvuosinaan, jolloin hän toimi avustajana Ylen Lapin Radiossa.

Mediamonitori – Tamperelainen


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Hyvän mielen radio Tampereelle helmikuussa”

  1. hohhoijaa…pitäsköhän pertinkin lopettaa noi hommat ku juna meni jo.