Merirosvoradio aikoo valloittaa taajuuden Turussa

kirjoittanut

kategoriassa

Turkulainen Zoom FM on joutumassa merirosvoradion iskun kohteeksi ensi maanantaina. Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) medianomiopiskelijat kaappaavat Zoom FM:n studion ja levittävät toisinajattelua ja uusia tuulia Turkuun. Merirosvot pysyttelevät taajuudella seuraavan viikon tiistaihin saakka. Lähetyksiä on arkisin kello 15-21.

Diakin opiskelijoiden ohjelmistossa on suoria reportaaseja Turun paikallisista ilmiöistä ja päivittäin useita vieraita, muun muassa Kauko Röyhkä ja Laivan trubaduurit. Merirosvoradiossa on mukana kahdeksan opiskelijaa.

– Haluamme herättää ihmisiä ja nostaa esiin valtavirrasta poikkeajat. Vierainamme on siksi lukuisia sellaisia persoonia, jotka ovat tehneet erilaisia valintoja elämässään, kertoo medianomiopiskelija Hanna Lintula.

Harjoittelujakson aikana merirosvoradiolaiset pääsevät kokeilemaan radion toimittamista aidossa työympäristössä.

– Opiskelijat saavat realistista tuntumaa radiotyöhön, sillä kaikki saavat mahdollisuuden toimia vuorollaan eri työtehtävissä: tuottajina, toimittajina ja juontajina, perustelee viestinnän lehtori Pia Alanko.

– Luvassa on hauskaa ja erilaista sisältöä, esimerkiksi muovijäärataan perehtymistä ja erikoishaastattelu papukaijan kanssa, paljastaa Siiri Huttunen. Opiskelijat ovat lisäksi kehittäneet kuuntelijoilleen päivittäisen kilpailun ”Kapteeni Käskee”, jossa kilpailijan on tuotettava Kapteenin käskemät viisi toimintoa annetussa ajassa.

Aikomuksessa on myös vallata joitakin opiskelijaruokaloita ja suorittaa testausta ja arviointia niiden tarjoiluista.

Kaksi vuotta sitten toimintansa aloittanut Zoom FM on omiaan toimimaan opiskelijoiden monipuolisena harjoitteluradiona. Normaalistikin vapaaehtoisvoimin toteuttava kanava uhkuu innokkaita ohjelmantekijöitä.

– Koko radiokanava on aikoinaan perustettu vähän merirosvoradioideologialla, omasta innosta, radion tarjoamista mahdollisuuksista ja hauskuudesta koko toiminta lähti. Tulossa on hyvin piristävä viikko, opiskelijat ovat aina tuottaneet oikeasti vahvaa sisältöä, ihan ammattilaisten otteella, kertoo Zoom FM:n ohjelmapäällikkö Harri Kujala.

Zoom FM kuuluu Turussa taajuudella 93,4 MHz.

Mediamonitori