Mediamonitorin YouTube-kanava muistelee menneitä

kirjoittanut

kategoriassa

Mediamonitori-logoMediamonitori vastaa sivuston lukijoiden toiveisiin ja julkaisee vanhoja paikallisradioäänitteitä uudella YouTube-kanavallaan. Kokeiluluontoisen palvelun ensimmäiset äänitteet ovat tiistaina 7. syyskuuta 25 vuotta täyttävältä Radio Auran Aalloilta. Kaupallisen radiotoiminnan 25-vuotisjuhlan kunniaksi on tarkoitus julkaista myös muita vanhoja äänitteitä, joista suurin osa on peräisin Tero Toivosen yksityiskokoelmista.

– Vanhat äänitekokoelmani ovat tulleet monelle tuttavalleni tutuiksi, mutta suuri yleisö ei ole niitä päässyt missään kuuntelemaan. Äänitin erityisesti 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa paikallisradioiden ohjelmapätkiä c-kaseteille, joista siirsin niitä myöhemmin minidisceille, Mediamonitorin vastaava tuottaja Tero Toivonen kommentoi.

Äänitteiden julkaisuun kysytään mahdollisuuksien mukaan lupa asianomaisilta radioyhtiöiltä tai äänitteissä esiintyviltä henkilöiltä. Äänitteiden kuvituksena nähdään kuvakollaaseja, jotka on koostettu Mediamonitorin kuva-arkistoista. Tavoitteena on innostaa sivuston lukijoita muistelemaan vanhoja radioasemia ja radioääniä.

– Vanhojen MD-levyjen kuunteleminen ja parhaiden palojen siirtäminen mp3-muotoon verestää muistoja ajoilta, jolloin paikallisradio oli kaupallisen radion veturi. Paikallisradioita saamme kiittää paljolti siitä, että Yleisradio heräsi uudistamaan ilmettään 1990-luvun alussa. Silti paikallisuus säilyi, vaikka moni tallenteissa esiintyvä asema sittemmin katosi muistojen laariin, Toivonen jatkaa.