KiekkoRadio virittää jääkiekkotunnelmaan

kirjoittanut

kategoriassa

Viihde- ja urheilutapahtumia ja niiden promootioita järjestävä RK Entertainment Oy aloittaa jälleen KiekkoRadion lähetykset. Radiolupa tulee voimaan 1. syyskuuta, ja tositoimiin kolmessa kiekkokaupungissa toimiva radio pääsee SM-liigakauden alkaessa syyskuun puolivälissä. Helsingin ohella KiekkoRadio kuuluu Tampereella ja Kuopiossa. Lisäksi lähetyksiä voi kuunnella nettiradion avulla.

KiekkoRadio on toiminut Helsingissä aiemmin myös nimellä HIFK Radio, mutta viime syksystä alkaen asema on lähettänyt nykyisen nimisenä. Alun alkaen HIFK:n otteluja selostanut radio sanoutuu irti yhden joukkueen kannattamisesta ja keskittyy jääkiekkoon yleisesti. Ohjelmistossa on syyskuun puolivälistä alkaen suorat lähetykset kello 8.00-11.00 ja 15.00-18.00 SM-liigan arkipelipäivinä. Lähetyksissä ruoditaan päivän otteluja ja puhutaan muista jääkiekkoaiheista. Perjantai-iltapäivät KiekkoRadio pyhittää NHL-jääkiekolle.

Rock-painotteisella musiikilla höystettyä ohjelmaa voi kuunnella joka päivä ensi kevääseen asti. Radiolla on kaksi peräkkäistä kolmen kuukauden teknistä lupaa, ja kolmannen luvan hakemus on aseman omistajan Risto Koskenkarin mukaan jo jätetty Viestintävirastoon.

KiekkoRadiota toimittaa neljä ohjelmantekijää. Aikaisemmin Helsingin jäähallissa toimineelle radioasemalle rakennetaan uusi studio Helsingin Kamppiin. Koelähetykset alkavat syyskuun alkupuolella. Koskenkari uskoo pääkaupunkiseudulla tunnettavuutta saavuttaneen kanavan kiinnostavan myös uusissa kaupungeissa.

– Olemme esillä jäähalleilla Kuopiossa ja Tampereella, ja mainoksemme soivat halleissa ottelujen aikana. Tarjoamme myös joukkueille mainosaikaa kanavallamme, Koskenkari selvittää.

Talven aikana KiekkoRadio saattaa laajentaa ohjelmatarjontaansa, mikäli yhteistyökumppaneita löytyy. Kanavalta kuultaneen tulevan sesongin aikana ainakin autoiluun, liikenteeseen ja ruokaan liittyviä ohjelmia.

KiekkoRadion taajuudet ovat Helsingissä 93,6 MHz, Tampereella 92,7 MHz ja Kuopiossa 98,7 MHz. Tulevina vuosina kanava saattaa laajentua vielä uusille paikkakunnille.

Mediamonitori