SWR kymmenen vuoden ikään

kirjoittanut

kategoriassa

SWR-logoKymmenen vuoden mittaista taivaltaan juhlistava Scandinavian Weekend Radio (SWR) kutsuu radionkuuntelijat kylään avoimien ovien päivänä. Virtain Liedenpohjassa uusitussa studiossa toimiva SWR lähettää juhlalähetyksen lauantaina alkaen kello 00.00. Koko vuorokauden kestävä lähetys kuuluu lyhytaalloilla ja keskiaaltotaajuudella 1602 kHz.

Ovet ovat avoinna SWR:n radioasemalla Virroilla osoitteessa Maijalantie 137 lauantaina kello 14-18. Juhlapäivän ohjelmassa on runsaasti nostalgisia ääninäytteitä menneiden vuosien lähetyksistä sekä muistelua aseman ensimmäisen vuosikymmenen tapahtumista.

Scandinavian Weekend Radion ensimmäinen lähetys kuultiin 25 metrin lyhytaaltoalueella 1.7.2000. Ensimmäisenä äänessä oli radioalaa sekä ammatikseen että harrastuksena kokenut DJ Tex Willer. Tuohon aikaan Suomen ainoan yksityisen lyhytaaltoaseman lähetys kantoi kotimaan lisäksi Eurooppaan ja muuallekin vain yhdellä taajuudella kerrallaan. Nykyään SWR lähettää yhtäaikaisesti 49 ja 25 metrin lyhytaaltoalueilla ja keskipitkillä aalloilla.

SWR on tätä nykyä ainoa suomalainen säännöllisesti lähettävä AM-asema, sillä Yleisradio lakkautti omat ulkomaille suunnatut AM-lähetyksensä muutamia vuosia sitten. SWR lähettää joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina 24 tunnin ajan. Lisäksi asemalla on ollut erikoislähetyksiä juhannuksena ja joulupäivänä. SWR toimii Viestintäviraston myöntämällä ohjelmistoluvalla.

Mediamonitori