Salama mykisti Kyrösradion Hämeenkyrössä

kirjoittanut

kategoriassa

Kyrösradio-logoJuhannuspäivänä Pirkanmaalla riehunut ukonilma on aiheuttanut ongelmia Hämeenkyröstä lähettävälle Kyrösradiolle. Salamanisku rikkoi Kyrösradion päälähettimen Mannanmäen näkötornissa Kyröskoskella iskettyään lähetysantennin vieressä olleeseen lipputankoon. Maadoituksista huolimatta virtapiikki pääsi tunkeutumaan radion lähetyskalustoon.

Rytäkässä hajosivat kesän ajan käytössä olevan 200 watin lähettimen pääteaste, ohjelmansiirtolaitteita tietokoneineen sekä lähetinkopin sulakkeita. Vauriot ovat Kyrösjärven seudun paikallisradioyhdistyksen puheenjohtajan Pasi Komsin mukaan nelinumeroisia lukuja.

– Pyrimme saamaan lähetystehon normaaliksi juhannusta seuraavan viikon aikana, mikäli antenni on ehjä, Komsi arvelee. Sitä ennen Kyrösradio lähettää alennetulla teholla. Kyrösradion nettiradio ja Ylöjärven alilähetin toimivat normaalisti.

Myös juhannuspäivänä äänessä olleella Juhannusradiolla oli ongelmia ukkosen takia. Virroilta lähettänyt Juhannusradio – Midnight Sun Radio joutui keskeyttämään lähetyksen kahdesti iltapäivällä salamoinnin voimistuttua studio- ja lähetinpaikan yläpuolella.

Mediamonitori