Zoom FM tuo alkuperäisen paikallisradion takaisin

kirjoittanut

kategoriassa

Zoom FM -logoLokakuussa kaksi vuotta täyttävä nuorten turkulaisten paikallisradio Zoom FM uudistaa ilmeensä 31. toukokuuta. DIAK:n opiskelijavoimin toiminut kanava muuttuu satunnaisohjelmistosta ammattimaisesti tuotetuksi paikallisradioksi. Kanava aloitti aamulähetykset toukokuun alussa ja uudistuksen myötä myös iltapäivät saavat toimitettua ohjelmaa. Iltoihin ja viikonloppuihin luvataan monipuolista sisältöä, jota radiosta ei ole totuttu viime aikoina kuulemaan.

Zoom FM aikoo palauttaa paikallisradiokulttuurin vuoteen 1985, jolloin paikallisradiot olivat informaation keulakuva ja aidosti yhteisöllinen media. Oman uudenlaisen mausteensa kanavalle tuo tekijöiden uusi sukupolvi. Niin Yleisradiossa kuin kaupallisillakin radioilla työskennellyt Zoom FM:n tuottaja-juontaja Markku Liukkonen pitää kanavan toimintamallia uusvanhana keksintönä.

– Zoom FM palauttaa radion juurilleen ja antaa tekijöilleen vapauden tuottaa itsensä kuuloista radiota, nykyasemat ovat liiaksi formaattiin sidottuja. Suuri osa suomalaisista radioalan ammattilaisista pitää tämän hetkistä tilannetta radiokentällä kestämättömänä: toimilupaehtoja rikotaan, tekijänoikeudet laahaavat tekniikan perässä, isot tekijät polkevat mainoshintoja ja kiertävät lakia, työpaikkoja ei ole ja kaiken lisäksi sanktioita ei radioalalla juuri tunneta, opinnäytetyönsä viime syksynä kotimaisesta paikallisradiokentästä tehnyt Liukkonen toteaa.

Musiikkipäällikkö Antti Klimoff lupaa aseman kehutun musiikkilinjauksen säilyvän suunnilleen ennallaan. Soittolistaa muokataan kuuntelijoiden toiveiden mukaan. Klimoff ja Liukkonen uskovat yritysten kiinnostuvan mainostamaan Zoom FM:llä, koska mainostaja brändäytyy kanavan mukaan rohkeaksi, urbaaniksi ja nuorekkaaksi.

15-30-vuotiaille turkulaisille suunnattu Zoom FM soittaa tämän ja eilisen päivän musiikkia monipuolisesti sekä hyvällä maulla. Turkulainen ja varsinaissuomalainen musiikki-, kulttuuri-, viihde- ja urheilumaailma saavat ohjelmissa keskeistä huomiota. 50 watin teholla toimiva lähetin sijaitsee Turun keskustassa. Aseman kuuluvuussäde on noin 5-8 km keskustasta ulospäin, kuuntelupaikasta riippuen. Autokuuntelussa kuuluvuus on 10-15 km. Kesäkuun alusta Zoomia voi kuunnella myös Internetin välityksellä.

Elokuun loppuun voimassa olevan teknisen radioluvan haltija on Turun Paikallisradio Oy, joka on osa TS-Yhtymää. Turun Paikallisradio Oy:n kanavia ovat myös Auran Aallot ja Radio Melodia.

Zoom FM:n Aamutoimet -aamushow'n mainos kuvastaa aseman nuorekasta, rohkeaa ja urbaania toimintamallia.

Zoom FM:n Aamutoimet-aamushow’n mainos kuvastaa aseman nuorekasta, rohkeaa ja urbaania toimintamallia. Aamutoimia isännöivät Antti Klimoff ja Markku Liukkonen.

Mediamonitori