Nelonen ja Viasat yhteistyöhön – Nelonen Sport Pro aloittaa helmikuussa

kirjoittanut

kategoriassa

Sanoma Entertainmentiin kuuluva Nelonen Media aloittaa yhteistyössä Viasatin kanssa uuden maksullisen kanavan Nelonen Sport Pro. Uudella urheilua lähettävällä kanavalla hyödynnetään kummankin yhtiön laajoja urheiluoikeuksia.Tavoite on, että kanavan aloittaessa helmikuussa 2010 se on kaikkien suomalaisten saatavilla.

– Strateginen yhteistyö MTG-konserniin kuuluvan Viasatin kanssa avaa meille mahdollisuuden Pohjoismaiden tasoisiin urheiluoikeushankintoihin, toteaa Sanoma Entertainmentin toimitusjohtaja Anu Nissinen.

Nelonen Sport Pron:n ohjelmisto tulee painottumaan varsinkin jääkiekkoon ja jalkapalloon. Jääkiekosta tullaan näkemään SM-liigan finaalipelit sekä NHL:n, Venäjän liigan KHL:n ja Ruotsin Allsevenskanin otteluita. Jalkapalloa kanavalla edustaa UEFA Champions liiga, FA Cup ja Ranskan liiga sekä Englannin maajoukkueen kotiottelut. Myös MotoGP rantautuu uudelle kanavalle. Muista lajeista mainittakoon golf sekä tenniksen Masters-sarja.

– Yhteistyömme Sanoma Entertainmentin kanssa tukee sitoumustamme tarjota parasta mahdollista kansallista ja kansainvälistä urheilusisältöä asiakkaillemme. Yhteistyön avulla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme Suomen johtavan, paikallisille markkinoille räätälöidyn ja tuotetun urheilun kotimaisen erikoiskanavan, kommentoi Viasat Finland Oy:n uusi toimitusjohtaja Johannes Leppänen yhteistyösopimusta.

Viasat on viime aikoina vahvistanut urheilutarjontaansa Suomessa lanseeraamalla syyskuussa jääkiekkoa lähettävän Viasat Hockey -kanavan sekä lisäämällä Viasat Sport -kanavan suomenkielisiä selostuksia. Uusi kanavalisäys Nelonen Sport Pro tulee kaapeliverkkoihin sekä Viasatin satelliittipalveluun. Lisäksi kanavaa tullaan välittämään maanpäällisessä antenniverkossa.

Mediamonitori