Miks? – meidän radio toimii lasten ehdoilla

kirjoittanut

kategoriassa

Viisitoistaminuuttinen Miks? – meidän radio -ohjelma kajahtaa YLE Turun Radion taajuuksilta ensi kerran lauantaina 28. marraskuuta. Medianomiopiskelijat Anniina Majabacka ja Salla Vuolteenaho Diakonia-ammattikorkeakoulusta ottavat lapset mukaan tekemään lasten radio-ohjelmaa. Neljäosainen ohjelma on suunnattu koululaisille. Jokaisessa ohjelmassa lapset tekevät visiitin heitä kiinnostavaan paikkaan ja haastattelevat aikuista.

Mukana ohjelmaa tekemässä ovat olleet Turun Kähärin koulun kuudesluokkalaiset ja Nilsbyn koulun viidesluokkalaiset Länsi-Turunmaalta. Miks? – meidän radio -ohjelmasarjan ensimmäinen lähetys on lauantaina kello 9.15. Ohjelmasarjan seuraavat osat lähetetään 5.12., 12.12. ja 19.12. samaan kellonaikaan.

Majabackan ja Vuolteenojan opinnäytetyönä valmistuneen ohjelman aiheet ovat koululaisten ideoinnin tuotoksia. Medianomiopiskelijat kävivät oppilaiden kanssa läpi radio-ohjelmanteon kiemuroita ja eri ilmaisutyylejä. Oppilaat saivat keksiä ja esittää haastateltaville sopivia kysymyksiä. Majabacka kertoo, että ohjelma on tehty lasten ehdoilla hauskaksi ja lapsikuuntelijoihin vetoavaksi. Lapset käyvät tutustumassa muun muassa taiteilijaan, näyttelijään, hammaslääkäriin ja kaupungin bänditilaan.

– Haastateltavat vastasivat lasten tekemiin kysymyksiin asiallisesti, vaikka jotkut kysymykset olivatkin varsin hassuja. Tämä oli helpompaa kuin olimme ennakkoon ajatelleet, sillä koululaiset osoittautuivat reippaiksi ohjelmia nauhoittaessamme, Majabacka sanoo.

Majabacka näkee, että tilausta tämän ikäisille lapsille suunnatuille ohjelmille saattaa olla, sillä tällaisia ohjelmia ei ole radiossa nykyisin lainkaan.

Mediamonitori