Kiinalaiset tunnelmat valtaavat Helsingin aallot

kirjoittanut

kategoriassa

Uusi kiinalaiseen kulttuuriin, elämänmenoon ja talouteen keskittyvä radiokanava aloittaa lähetykset Helsingissä marraskuun alussa. Taajuudella 105,8 MHz lähettävän radion taustalla on tamperelainen FutuVision Media Oy, jonka tavoitteena on palvella vuorovaikutteisena siltana yksityisiä henkilöitä ja yrityksiä Kiinan ja Euroopan välillä.

Lähetykset alkavat maanantaina 2. marraskuuta Pasilan linkkitornissa sijaitsevasta lähettimestä. Kanavan lyhytaikainen toimilupa on voimassa vuoden loppuun asti. RDS-ominaisuudella varustetuissa vastaanottimissa ohjelmanimenä on ”ASIA”.

FutuVision Media kuuluu FutuVision Groupiin, joka koostuu viidestä yhtiöstä Suomessa sekä toimipisteistä Kiinassa ja Ranskassa. Yhtiö tuottaa media- ja it-tuotantoja sekä journalismipalveluja eri tiedotusvälineille Kiinaan liittyvistä tapahtumista ja tekee myös kattavia artikkeleita eurooppalaisesta kulttuurista ja elämäntavasta.

Yhtiö on tuottanut viime huhtikuusta alkaen Radio86:n eli kiinalaiseen kulttuuriin keskittyvän radiokanavan lähetyksiä Porin AM-asemalta keskiaaltotaajuudella 963 kHz. Lisäksi yhtiön tuottamia ohjelmia on kuultu useiden kotimaisten kaupallisten radioiden taajuuksilla.

Viestintäviraston mukaan FutuVisionilla on tilapäinen lupa myös Tampereelle. Lupa astuu voimaan joulukuun alussa.

Mediamonitori – Digita, FutuVision Media