Radio Toivo pääkaupungin ulalle marraskuussa

kirjoittanut

kategoriassa

Toivontuottajat aloittaa Radio Toivon lähetykset kahdella taajuudella pääkaupunkiseudulla marraskuun alussa. Lähetykset kuuluvat ensi tiistaista alkaen Helsingissä ja Vantaalla taajuudella 102,4 MHz ja Espoossa taajuudella 103,1 MHz. Radio Toivo vaikenee Jouluradion ajaksi. Jouluradio aloittaa perinteiseen tapaansa ensimmäisenä adventtina 29. marraskuuta.

Jouluradion jälleen hiljentyessä tältä vuodelta tapaninpäivänä 26. joulukuuta jatkaa tilapäisellä luvalla lähettävä Radio Toivo pääkaupunkiseudulla vielä kuukauden verran 28. tammikuuta asti.

Toivontuottajien netissä erillisinä soivat kanavat pyörivät analogisilla taajuuksilla vuorotellen. Radio Toivo huolehtii päiväsoitosta, iltapäivisin vuoron saa mustan gospelin, funkin ja soulin erikoiskanava Radio Higher Ground. Yöllä soi hengelliseen klassiseen musiikkiin erikoistunut Radio Lux.

Radio Toivo laajenee 25. marraskuuta reilun kuukauden ajaksi Turkuun, Tampereelle, Seinäjoelle, Ouluun ja Rovaniemelle. Jouluradio soi näillä taajuuksilla tapaninpäivään asti, jonka jälkeen Radio Toivo palaa ääneen. Lähetykset päättyvät näillä paikkakunnilla loppiaisena.

Sekä Radio Toivon että Jouluradion musiikkipäällikkönä työskentelee Mikko Huotari.

– Haluamme tuoda suuremman yleisön tietoisuuteen Jouluradion vanavedessä nettikanavat, joita olemme kypsytelleet kaikessa rauhassa. Käytännössä klassisen musiikin tarjonta on ollut radiorintamalla sangen heikkoa. Tätä aukkoa haluamme paikata Radio Luxin ohjelmistolla. Higher Ground taas soittaa tuhtia mustaa musiikkia, jonka juuret löytyvät soulista ja r&b:stä ja gospelista, kertoo toimituspäällikkö Jan Ahonen Toivontuottajista.

Musiikkipäällikkö Huotarin mukaan Radio Toivo syntyi vastaamaan siihen kysyntään, joka havaittiin virsi- ja Tilkkutäkki-levyjen suosion myötä. Radio Toivo on soittanut suomalaista musiikkia hyvin laajalla repertuaarilla. Nyt uutta radiossa ovat ulkomaiset kappaleet, joita esittävät sekä tavalliset artistit että hengelliseen populaarimusiikkiin panostavat artistit.

– Britti- ja jenkkiskenen uskonnolliset pop-rallatukset saattavat täkäläisessä perinteessä vaikuttaa jopa liian suorasukaisilta. Tavoite on kuitenkin tutustuttaa ihmisiä vähän toisenlaiseen ilmaisuun. Äänessä on valtavirran lisäksi sekä karismaatikkoja että skeptikkoja. Uskonnon tuputtaminen pidetään kuitenkin näiltä aalloilta poissa, Huotari linjaa.

Radio Toivo aloitti vajaa vuosi sitten Jouluradion vanavedessä. Aluksi kanava toimi analogisena ja sitten se siirtyi nettiin, missä sen ja muiden Toivontuottajien radiokanavien varsinainen koti on.

Toivontuottajat on Helsingin, Espoon ja Vantaan evankelis-luterilaisten seurakuntien sähköisen viestinnän toimitus.

Mediamonitori