Digitalle jatkoa digitelevision verkkolupiin

kirjoittanut

kategoriassa

Digita-logoValtioneuvosto myönsi viime torstaina Digitalle digitelevision kanavanippujen A, B ja C uudet vuoteen 2016 voimassa olevat verkkotoimiluvat. Toimilupien ehdoissa edellytetään nykyisten lähetys- ja pakkausstandardien käyttämistä koko toimilupakauden ajan sekä kanavanippu C:n näkyvyyden laajentamista 92:lla uudella täytelähettimellä vuoden 2010 loppuun mennessä.

– Olemme tyytyväisiä tehtyyn päätökseen, jolla voimme varmistaa suomalaisten tv-katselun jatkumisen ilman lisäinvestointeja antennijärjestelmiin, ainakin vuoteen 2016 saakka. Olemme valmistautuneet varmistamaan hyvät vastaanotto-olosuhteet parantamalla peittoaluetta ja kehittämällä verkon palveluita entisestään tulevan toimilupakauden aikana, kertoo Digitan liiketoimintajohtaja Jaakko Harno.

Digitan nykyinen verkkotoimilupa kolmeen maanpäälliseen digitelevisioverkkoon on voimassa syyskuun 2010 loppuun asti. Kanavanippujen A, B ja C kautta välitetään lähes kaikki maksuttomat ja suurin osa maksullisista maanpäällisistä televisiokanavista. Digitan lisäksi toimilupaa tavoitteli ruotsalainen Teracom.

Mediamonitori