Zoom FM:n syksyyn rehellinen aamushow

kirjoittanut

kategoriassa

Zoom FM -logoTurkulainen nuortenradio Zoom FM lisää juonnettujen ohjelmien määrää käynnistämällä uuden aamuohjelman maanantaina 12. lokakuuta. Aamujuontajana toimii edellisellä tuotantokaudella Liukkosen valinta -ohjelmaa luotsannut Markku Liukkonen. Zoomin aamut jatkuvat kahden kuukauden ajan maanantaista perjantaihin kello 7.00-9.30.

– Luvassa on peruslähetysvirtaa rehellisellä meiningillä ilman kikattelua ja tekopirteyttä. Jos poljen studioon marraskuisena räntäsateisena maanantaiaamuna fillarilla kurahousut jalassa, niin kyllä se lähetyksessä kuuluu ja sen kuuluukin kuulua. Turha yrittää vääntää sellaista, mikä ei tunnu omalta, Liukkonen kuvailee.

Musiikkipäällikkö Antti Klimoff pitää Zoom FM:n juonnettua aamushowta testinä sille, haluavatko kuuntelijat kuulla juonnettua ohjelmaa vaiko vain nonstop-musiikkia. Liukkonen arvelee, että Zoomin aamua kuuntelevat oman äidin ja kavereiden lisäksi urbaanit citynuoret ja ympäri keskustaa pakettiautoillansa ajelevat rakennustyöläiset.

– Ei tässä olla pyörää keksimässä uudelleen. Zoomin aamu on perusaamushow ilman kumartelua etenkään mainostajien suuntaan. Uskon tekijälähtöiseen ohjelmaan, jota tehdään ihmiseltä ihmiselle. Mielestäni tällaiselle ohjelmalle on kysyntää. Vaikkei kanavaamme ole markkinoitu oikeastaan lainkaan, niin silti meillä on kuuntelijoita. Turkulaiselle nuortenkanavalle on tarvetta, Liukkonen jatkaa.

Zoomin aamussa tullaan kuulemaan kuuntelijakilpailuja houkuttelevin palkinnoin, jonka lisäksi interaktiivisuutta haetaan internetin sosiaalisten medioiden kautta. Musiikki koostuu aseman soittolistan kappaleista sekä muutamasta Liukkosen omasta nostosta.

Ohjelmaan tulee vieraita, jos halukkaita vieraita löytyy, mutta vieraiden hankintaan ei aiota erityisemmin panostaa. Jos samoissa tiloissa toimivalla Auran Aalloilla käy mielenkiintoisia vieraita, aikoo Liukkonen mahdollisuuksien mukaan napata heitä myös Zoomin aamuvieraiksi.

Zoom FM:n aamuja kahden kuukauden ajan luotsaava Markku Liukkonen lupaa, että turkulaisten kuunneltavaksi tulee rehellinen aamushow.

Zoom FM:n aamuja kahden kuukauden ajan luotsaava Markku Liukkonen lupaa, että turkulaisten kuunneltavaksi tulee rehellinen aamushow (Kuva: Tero Toivonen).

Mediamonitori