Jääkiekkoa jälleen eetterin täydeltä

kirjoittanut

kategoriassa

SM-liiga -logoJääkiekkokausi alkaa 10. syyskuuta, jolloin sekä SM-liiga että Mestis pyörähtävät käyntiin. Pitkän runkosarjan panoksena ovat kevään pudotuspelit sekä liigakarsinnat. Radioasemille maamme suosituin palloilulaji tietää runsaasti töitä, sillä lähes kaikkien SM-liigajoukkueiden pelejä selostetaan suorissa lähetyksissä.

Viime kauteen verrattuna on tapahtunut varsin vähän muutoksia radioiden jääkiekkotarjonnassa. Radio Suomi selostaa liigapelejä jääkiekkokierroksella sekä seuraa urheilulähetyksissään niitäkin pelejä, jotka ovat varsinaisten runkopelipäivien ulkopuolella. Kaupalliset radiot keskittyvät oman paikkakuntansa joukkueen otteluselostuksiin.

Mediamonitori on jälleen listannut eri liiga- ja Mestis-joukkueiden pelejä seuraavat radiot ja selostajat erilliselle listalle, jota päivitetään kauden kuluessa.

Ennakkoraportteja, hallihaastatteluja ja jälkipelejä

Selostajalistassa on tapahtunut vähän muutoksia. Lahtelaisen Radio Voiman välittämien Pelicansin kotipelien selostajaksi palaa Tomi Tiilikainen. Raumalla paikallisradio Ramonan pääselostajana jatkaa Risto Leino, mutta osan peleistä selostaa Rauman ”sinikeltainen ääni”, paikallisradion ensimmäinen kiekkoselostaja Pekka Wallenius. Kuopiossa toimivan Iskelmä Oikea Aseman selostuksissa tapahtuu muutoksia, kun radio välittää tällä kaudella suorana vain KalPan vieraspelit. Selostajana jatkaa Mikael Juntunen.

SaiPan kotipelit kuuluvat ainoastaan Iskelmä Lappeenrannan taajuudella. Selostaja Eero Tauru juontaa myös ottelun jälkipelit paikallisesta ravitsemusliikkeestä. Vierasottelut kuuluvat myös Kotkassa ja Kouvolassa.

SBS Finlandin omistamat Radio 957, Radio Mega ja Radio Jyväskylä lähettävät Kiekkoradio-ottelulähetysten tauoilla ja ennen ottelun alkua jääkiekkoasiantuntija Juha Hiitelän toimittamaa Hiitelän poksi –ohjelmaa. Radio Megan kiekkotiimiin kuuluvat selostaja Ari Steniuksen lisäksi kotipelien haastattelut hoitava Henri Laukka ja muutamista Etelä-Suomessa pelattavista Kärppien vieraspeleistä valmentajahaastattelut poimiva kansanedustaja Lyly Rajala. Megan studiossa lähetyksen puikkoja pitää hallussaan juontaja Katariina Alalääkkölä.

Jyväskylässä viime kauden mestarin JYPin matsit selostaa Timo Lievemaa. Kotipelien kommentit kerää Aleksis Ärje ja studioemäntänä häärää Nina Tikkanen. Raumalla paikallisradion kommentaattorit ovat samat kuin viime kaudella eli Heikki Kauhanen, Jari Torkki ja Marko Keskinen. Ari Anteroinen suorittaa pelaajahaastattelut kaukalon laidalla ja Anna Riutta-Salo on studiovastuussa.

Hartwall-areena

Helsingin Hartwall-areenalla selostajan työpiste sijaitsee varsin erikoisessa kuvakulmassa (Kuva: Timo Järvenpää).

Aalloilla ennakot kotipelipäivinä

Auran Aaltojen Timo Järvenpää juontaa TPS:n kotiottelupäivinä Lämäri-päivälähetyksen kello 11.30-12.30. Lähetyksessä on pelaajahaastettelujen lisäksi muuta kiekkoasiaa sekä kilpailuja. Turkuhallilla pelihaastattelut kokoaa Juha Kortelainen, joka on studioisäntänä Tepsin vieraspeleissä. Kotiotteluissa studio-osuudet juontaa Ilona Puttonen.

Radio Voiman Hockey Time -lähetyksessä kapellimestarina toimivat juontajat Larissa Lehmusvirta ja Matti Eve. Lahden kotipeleissä haastattelijana häärii Vesa-Matti Savinen.

Helsingin IFK:n vierasottelut kuullaan loppukauden ajan pääkaupunkiseudulla lähettävän Metro FM:n taajuuksilta. Selostajana toimii Harri Hinkkanen.

Mestis ei jää paitsioon

Radio Vaasa jatkaa Mestiksen voittajasuosikki Sportin vieraspelien selostuksia. Tälle kaudelle selostamoon kapuaa uusi ääni Pasi Roimela, sillä pitkän linjan selostaja Simo Roimela jäi eläkkeelle viime kauden lopussa. Myös Iskelmä Rex on kiekkokuvioissa mukana. Rexin Lauri Hyvönen selostaa Joensuun Jokipoikien vieraspelejä. Ensimmäinen koitos on perjantaina 11.9. Kajaanissa, jossa Hokki toimii isäntäjoukkueena.

Mestikseen nousseen Rovaniemen Kiekon otteluista ei kuulla selostuksia, mutta Iskelmä Rovaniemen ohjelmavirrassa on pelaajahaastatteluja toimittaja Eero Tuomisen koostamassa ohjelmassa Sininen aalto.