SWR Mediamonitori: Tekniset luvat kiinnostavat

kirjoittanut

kategoriassa

Pienellä lähetysteholla tapahtuva radiotoiminta on lisääntynyt Suomessa viime kuukausina. Viestintävirasto on myöntänyt lukuisia teknisiä radiolupia alle 50 watin teholla toimiville radiolähettimille. Näillä lähettimillä katetaan kuuluvuusongelmia kaupungeissa ja normaalin kuuluvuusalueen rajoilla. Osa teknisen radioluvan saaneista asemista toimii puhtaasti harrastajavoimin, mutta pienen tehon ansiosta ne eivät tarvitse erillistä ohjelmistolupaa.

Kolmas joukko teknisten lupien hyödyntäjiä ovat kaupalliset asemat, jotka pyrkivät laajentamaan kuuluvuutta alueille, joille niillä ei ole valtioneuvoston myöntämää toimilupaa. Viranomaiset eivät ole toistaiseksi ottaneet asiaa esille keskusteluissaan, mutta aihe on liikenne- ja viestintäministeriön asialistalla.

Lauantaina 5.9. lähetettävä SWR Mediamonitori -uutislähetys luotaa näiden pienitehoisten asemien toimintatapoja. Uutislähetys kuuluu Scandinavian Weekend Radiosta lauantaina kello 12 ja 14. Ohjelman voi kuunnella jälkikäteen Mediamonitorin sivulta.

SWR Mediamonitori lähetetään ensi viikolla myös Radio Kankaanpään taajuudella 101,7 MHz sekä nettiradiossa. Uutuutena ohjelmaa voi kuunnella tulevalla viikolla myös Kyrösradiosta (100,5 MHz).

Mediamonitori