Vääryys voitti Raiku-radioideakilpailun

kirjoittanut

kategoriassa

RadioMedia-logoUlla Pulkka voitti nuorille markkinointialan suunnittelijoille ja opiskelijoille suunnatun Raiku-radioideakilpailun käsikirjoituksellaan ”Vääryys”. Raikun tuomaristo valitsi 104 kilpailutyön joukosta kolme työtä finaaliin. Tämän jälkeen kukin tuomari oli mukana tuottamassa yhtä käsikirjoitusta valmiiksi radiomainokseksi. Näistä valmiista tuotoksista markkinointiväki äänesti omaksi suosikikseen Pulkan teoksen.

– Idea perustuu omakohtaiseen kokemukseeni, kun lapsena olisin halunnut lähettää ylimääräiset perunat lautaseltani köyhien maiden lapsille, kertoo DDB:llä työskentelevä Ulla Pulkka käsikirjoituksensa syntyvaiheista.

Raiku-radioideakilpailun järjesti kaupallisten radioiden edunvalvontaorganisaatio RadioMedia. Kilpailun tuomaristoon kuuluivat tuottaja-käsikirjoittaja Aleksi Bardy, ohjaaja Dome Karukoski ja säveltäjä Leri Leskinen.

Kilpailu ei ole kuitenkaan kokonaan ohitse, sillä radionkuuntelijat ja Punainen Risti valitsevat vielä omat suosikkinsa. Yleisöäänestys jatkuu kesäkuun 12. päivään asti osoitteessa www.radiomedia.fi/raiku. Tämän jälkeen Punainen Risti valitsee oman suosikkinsa kesäkuun lopussa. Valittu spotti alkaa pyöriä vuodenvaihteessa 54 radiokanavalla osana Operaatio Nälkäpäivä -kampanjaa.

– Tänä vuonna oli ilahduttavaa nähdä, että ideoissa oli mukana hyviä äänimaisemia ja musiikkia hyödyttäviä ehdotuksia. Kolmesta finalistista kaksi nojaa musiikkiin ja tehosteisiin tai niiden yhdistelmään. Nuorissa tekijöissä löytyy radion välinekielen osaajia ja oli tosi positiivista nähdä niin monta erilaista tulokulmaa annettuun briiffiin, kommentoi RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller kilpailutöitä.

Raikun tehtävänä oli suunnitella yhteiskunnallinen radiomainos Suomen Punaisen Ristin Operaatio Nälkäpäivälle. Toista kertaa järjestetyn Raikun tavoitteena on tänä vuonna saada radionkuuntelijat ryhtymään lahjoittajiksi tai lipaskerääjiksi 17.–19.9. vietettävään Operaatio Nälkäpäivään.

Mediamonitori