Radio City kolmeksi kuukaudeksi pääkaupungin aalloille

kirjoittanut

kategoriassa

Radio City -logoRock-musiikkiin erikoistunut Radio City tekee vappuna paluun pääkaupunkiseudulle taajuudella 99,4 MHz. City kuuluu 30.4.-30.7. tilapäisellä toimiluvalla. Lähetykset kuuluvat myös netissä, jossa Radio City on toiminut elokuusta 2007 alkaen. Aseman pääkohderyhmä on 25-44 -vuotiaat miehet.

Pääkaupunkiseutulaisia sekä nettikuuntelijoita ympäri Suomea hellitään rock-klassikoilla ja Suomi-rockilla, jota Radio City lähettää ympäri vuorokauden. Kanavalta ei kuulla juonnettuja lähetyksiä, mutta pääkaupunkiseudun paikallisuutisia asema välittää arkisin kello 9-18. Lisäksi musiikin lomassa kuullaan jääkiekon MM-kisaraportteja sekä raportointia rallin MM-sarjasta.

”Stadin parasta rockia” soittavan Radio Cityn toimintaa pyörittävän mediakonserni SBS Finland Oy:n varatoimitusjohtaja Jukka Lintula kommentoi, että kolmen kuukauden toimilupa on tässä vaiheessa kokeilua.

– Testaamme miten rock-linjamme puree pääkaupunkiseudun kuuntelijoihin. Ohjelma on samantyyppistä kuin esimerkiksi Radio 957:lla Pirkanmaalla. Kun uusia toimilupia jaetaan parin vuoden päästä, pyrimme hakemaan Citylle lupaa nimenomaan paikallisradiona, Lintula kommentoi Mediamonitorille.

Radio Cityn toimimista alle 50 watin teknisellä radioluvalla Lintula ei näe järkevänä, vaikka toiminta-aika voisi olla yli kolme kuukautta. Ongelmana olisi rajoitettu kuuluvuusalue, sillä pienellä teholla ei pystyttäisi kattamaan koko pääkaupunkiseutua. Tulevan kesän ajan City lähettää Espoosta 500 watin teholla.

Radio City joutui lopettamaan lähetykset joulukuussa 2006 edellisen toimilupakauden päätteeksi. Asema herätettiin henkiin nettiradiona 30.8.2007.

Mediamonitori