Iskelmä Rexille taajuus Nurmekseen

kirjoittanut

kategoriassa

Iskelmä Rex -logoViestintävirasto on myöntänyt paikallisradio Iskelmä Rexille teknisen radioluvan Nurmeksen keskustaan. Rex saa lähettää Nurmeksessa taajuudella 101,0 MHz enintään 50 watin teholla. Lähetin sijoitetaan paloaseman letkutorniin Pitkämäellä. Antennin korkeus merenpinnasta on noin 170 metriä. Pienoislähettimellä parannetaan Iskelmä Rexin kuuluvuutta kaupungin keskustassa.

Uuden lähetinaseman asennustyöt on tarkoitus tehdä ensi viikolla, ja lähetykset alkavat toukokuun alussa. Nurmeksen lähetin on joensuulaisen paikallisradion viides. Päälähetin (92,8 MHz) sijaitsee Kontiolahden Pyytivaaralla ja Nurmesta lähin lähetin (103,3 MHz) Juuan Pihlajavaarassa. Keski-Karjalan alilähetin (102,2 MHz) sijaitsee Puhoksessa ja Rexin läntisin lähetin (101,7 MHz) Outokummun kaivosmäellä.

Tekniset radioluvat ovat voimassa kolme kuukautta kerrallaan, mutta radioyhtiöt voivat hakea niihin suoraa jatkoa ilman lähetystaukoja. Lupahakemus on jätettävä kolmen kuukauden välein.

Vakituisesti lähettävistä radioista teknisiä radiolupia ovat saaneet Radio Aalto, Radio Vaasa, Radio SUN ja Järviradio. Lisätietoa toiminnassa olevista alle 50 watin radiolähettimistä on Mediamonitorin taajuuslistassa.

Mediamonitori