Jalkapallo sinnittelee radioiden ohjelmistossa

kirjoittanut

kategoriassa

Veikkausliiga-logoLauantaina 18. huhtikuuta käyntiin potkaistava jalkapallon Veikkausliiga välittyy urheilun ystävien koteihin useilta radiotaajuuksilta. Suoria selostuksia kuullaan valtakunnallisen Radio Suomen lisäksi kolmelta alueelliselta asemalta. Lisäksi muutamat radiot lähettävät liigaottelujen ennakko- ja jälkiraportteja.

Radio Suomi seuraa liigapelejä Jalkapallokierroksella ja Urheiluradiossa. Otteluvälähdyksiä kuullaan kierroksen kaikilta paikkakunnilta. Turussa ja Salossa toimiva Auran Aallot selostaa kaikki Turun Palloseuran vieraspelit. Ottelut selostaa Timo Järvenpää ja Auran Aaltojen Futisiltoja isännöi Juha Kortelainen. Selostusten ohella Auran Aaltojen jalkapalloviikkolähetys ynnää edellisen viikon tapahtumat ja tulevan viikon ennakot joka maanantai kello 12-13.

Pirkanmaalla kuuluva Radio 957 tarjoaa vuosien tauon jälkeen suoria jalkapalloselostuksia. Antti Mäkinen selostaa neljä Tampere Unitedin vierasottelua touko-elokuussa. Ensimmäinen radiopeli on Pirkanmaan paikallistaisto Valkeakoskella 14.5. Radio 957:n kommenttaattorina toimii liigapalloilua hyvin tunteva Kimmo Kuula. Myös viikoittain lähetettävä TamU-radio kuuluu 957:n ohjelmistoon. Tiistaisin ja keskiviikkoisin kuultavan ohjelman toimittaa Jari Runsas.

Ålands Radion ruotsinkieliset jalkapallolähetykset jatkuvat IFK Mariehamnin vieraspeleistä. Myös naisten liigassa pelaavan Åland Unitedin vierasotteluja välitetään suorina lähetyksinä. Ottelut selostaa Owe Sjöblom.

Radio Sata raportoi FC Interin sinimustat kuulumiset aina kotipelipäivinä. Ennakkoraportissa haastatellaan Interin pelaajia ja valmentajia. Radio Jyväskylässä seurataan liigaan nousseen JJK:n menestystä pelipäivinä kello 14 kuultavassa ennakko-ohjelmassa. Lahdessa toimiva Radio Voima kerää FC Lahden valmentajakommentit koti- ja vierasottelujen jälkeen suoraan joukkueen pukukopista. Mahdollisista selostuksista liigan ratkaisukierroksilta päätetään myöhemmin.

Keski-Pohjamaalla keskitytään jalkapalloon erillisessä viikkokatsauksessa. Lasse Lehmuksen toimittama Sporttivartti lähetetään Radio 967:n taajuudella perjantaina iltapäivällä ja uusintana lauantain aikana. Liigasta viime kauden päätteeksi pudonneen FC KooTeePeen kotipelien ratkaisuhetket selostetaan Iskelmä Kotkan taajuudella. Pelien jälkipelit radioidaan paikallisesta ravintolasta.

Viime kaudella Kuopion Palloseuran pelejä selostanut Iskelmä Oikea Asema ei ainakaan kauden alussa selosta KuPS:n vieraspelejä. Myös Rovaniemellä vasta harkitaan selostusten aloittamista. Viime kaudella Iskelmä Rovaniemi välitti RoPS:n vieraspelit.

Suorat linkit jalkapallokauden etenemistä raportoivien radioiden kotisivuille ja nettiradioihin on listattu erilliseen taulukkoon.