Pienitehoinen Radio Sputnik jatkaa Mikkelissä

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Sputnik -logoJoulukuun puolivälistä kolmen kuukauden pituisella toimiluvalla Mikkelissä lähettänyt venäjänkielinen Radio Sputnik jatkaa lähetyksiä pienellä lähetysteholla. Sputnik haluaa pitää taajuuden varattuna lähettämällä 50 watin teknisellä toimiluvalla loppukevään ajan. Kesällä asema aikoo jatkaa lähetyksiä isommalla teholla taajuudella 104,1 MHz. Sputnik on lähettänyt Mikkelissä yhden kilowatin teholla.

Sputnikin tavoitteena on saavuttaa myöhemmin pysyvä toimilupa Mikkelin seudulle.Toimitusjohtaja Tommi Hämäläisen mukaan Mikkelin alueen kuuntelijat ovat ottaneet aseman hyvin vastaan kolmen kuukauden toimintajakson aikana. Hämäläinen toteaa, että lähetysten jatkuminen riippuu paikallisten toimijoiden kiinnostuksesta venäjäksi toimivaa asemaa kohtaan. Mikkelin seudulla on Hämäläisen mukaan melko paljon venäjänkielisiä asukkaita. Lisäksi suositulla kesämökkialueella on runsaasti venäläisiä kesäasukkaita.

Myös Jyväskylän ja Savonlinnan yrittäjät ovat ilmaisseet kiinnostuksensa Radio Sputnikia kohtaan. Hämäläinen sanoo, että Sputnik ei aio aloittaa lähetyksiä näissä kapungeissa tilapäisillä luvilla. Asema odottaa pysyvien toimilupien julistamista haettaviksi.

Radio Sputnik kuuluu ympäri vuoden neljällä taajuudella pääkaupunkiseudulta itärajalle.

Mediamonitori