Metro FM ja Radio Pooki laajemmille reviireille

kirjoittanut

kategoriassa

Pääkaupunkiseudulla kuuluva Metro FM on avannut uuden taajuuden Hyvinkäälle. Uusi lähetin vahvistaa Metro FM:n kuuluvuutta Keski-Uudenmaan alueella taajuudella 91,6 MHz (500 W). Metro FM jatkaa Helsingin seudulla taajuudella 95,2 MHz. Aiemmin aseman alilähetin toimi Vihdissä taajuudella 99,4 MHz. Tämä taajuus ei ollut sopiva lähettämään Hyvinkäältä.

Keski-Pohjanmaalta Lappiin ulottuvalla alueella toimiva Radio Pooki on siirtänyt Keminmaalla sijainneen lähettimen Tervolaan ja Haapajärven taajuuden Pihtiputaalle. Siirrot eivät ole aiheuttaneet taajuusmuutoksia.

Digita Oy:n Tervolan radioasemalle siirretty lähetin jatkaa taajuudella 89,5 MHz ja kuuluu Lounais-Lapissa Rovaniemeltä Ruotsin rajalle. Digitan mastossa Pihtiputaalla oleva lähetin jatkaa taajuudella 95,0 MHz. Pihtiputaan lähettimen kuuluvuusalue kurottaa etelässä Äänekosken Konginkankaalle asti.

Radio SuomiPOP on avannut lähettimen Pihtiputaalle taajuudelle 104,5 MHz. Asema lähettää yhden kilowatin teholla.

Muutokset lähetinpaikoissa liittyvät kaksi vuotta sitten voimaan tulleisiin radiotoimilupiin sekä niihin viime kesänä tehtyihin tarkistuksiin.

Hukala.net