Järviradiolle uusi kolmen kuukauden lupa Helsinkiin

kirjoittanut

kategoriassa

Järviradio-logoJärviradio jatkaa lähetyksiä Helsingissä helmikuun loppuun asti. Viestintävirasto on myöntänyt asemalle uuden kolmen kuukauden pituisen teknisen toimiluvan taajuudelle 105,5 MHz. Lupa sallii enintään 50 watin lähetystehon. Järviradiossa uskotaan Helsingin Malmilla sijaitsevan lähettimen tavoittavan 100 000 kuuntelijaa joulukuuhun mennessä.

Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa kuuluva Järviradio aloitti lähetykset tilapäiselle pienteholuvalla syyskuun alussa. Nykyinen lupa on voimassa marraskuun loppuun asti. Järviradiosta kerrotaan, että uutta lupaa haettiin hyvän kuuntelijapalautteen kannustamana.

– Meillä on ennakoitu hyvä kysyntä Helsingissä, jossa ohjelmistomme kiinnostaa erilaisuutensa ansiosta. Helsinki on mielestämme radiotoiminnan kultakaivos, ja uskomme kanavan saavuttavan hyvän suosion. Tavoitteemme on saada 100 000 päiväkuuntelijaa. Tämän rajan rikkoutumista juhlimme Tallinnan-viihderisteilyllä helmikuussa, lupaa Järviradion toimitusjohtaja Markku Mäenpää.

Tähän asti Järviradio on lähettänyt monona ja ilman RDS-järjestelmää. Mäenpää sanoo Helsingin taajuuden tekniikan paranevan lähiaikoina, kun RDS-laitteet on asennettu. Järviradion suunnitelmissa on lisäksi asentaa lähetysantenni nykyistä korkeammalle.

Tilapäiset toimiluvat myöntävä Viestintävirasto voi antaa 50 watin tekniselle toimiluvalle jatkoaikaa ilman taukoja kolme kuukautta kerrallaan. Sen sijaan yli 50 watin tehoinen tilapäinen toimilupa on voimassa enintään kolme kuukautta. Tämän jälkeen luvanhaltijan on pidettävä taukoa radiolähetyksissä.

Radioverkkojen erityisasiantuntija Kari Kangas Viestintävirastosta toteaa, että samalle radiotoimijalle voidaan myöntää teknisiä toimilupia useille kolmen kuukauden jaksoille, mikäli taajuuksia on vapaana.

– Toimimme näin, kunnes uusi laki valmistuu. Jos taajuuksia on vapaana, niin on parempi, että ne ovat käytössä, kommentoi Kangas.

Hukala.netin saamien tietojen mukaan 50 watin tehoisia pienoisasemia on suunnitteilla myös muualle Suomeen. Järviradion lisäksi tekninen toimilupa on jo myönnetty turkulaiselle Zoom FM:lle, Radio Aallolle ja Radio Vaasalle. Zoom FM aloittaa ympärivuorokautiset lähetykset viikon jokaisena päivänä ensi maanantaina. Radio Aallolla ja Radio Vaasalla on tekninen lupa, jossa lisätaajuus paikkaa kuuluvuuskatveita.

Hukala.net